Stagiul de pregătire face parte din cadrul Proiectului european Leonardo da Vinci cu tema Stagii de pregătire practică în medii economice reale la standarede europene în domeniul Turism şi alimentaţie. Yale College este unul dintre cele mai renumite colegii din regiunea Wales cu un număr de aproximativ 12000 de elevi, studenţi şi persoane adulte aflate în diferite forme de şcolarizare şi cu o bază materială deosebită. Colegiul deţine pentru activităţile de practică două bucătării profesionale, spaţii frigorifice de depozitare, cantină, restaurant, bar şi o agenţie de turism. Elevii brănişteni selectaţi pntru acest stagiu au fost în număr de 12, fiind însoşiţi de prof. Flavia Lorena Cut – Lupulescu şi de prof. Ciprian Blaj în calitate de monitor al echipei de management.
„Elevii colegiului nostru au fost extraordinari în cadrul stagiului de practică, au răspuns cu succes provocărilor din bucătăria Yale College, au lucrat alături de elevii britanici şi au fost apreciaţi de profesorii îndrumători. În cadrul pregătirii culturale elevii au vizitat zona nordică a Ţării Galilor, oraşele Manchester, Liverpool şi Chester, astfel că a fost o ocazie de a cunoaşte concret civilizaţia britanică. Pentru noi a contat foarte mult şi aprecierea managerului de proiecte internaţionale, Simon Hughes care a afirmat la finalul stagiului că elevii brănişteni au fost cea mai bună echipă străină pe domeniul Gastronomie din Yale College” a declarat prof. Flavia Cut – Lupulescu.
Managerul de proiect, prof. Ciprian Blaj a declarat: „Este a treia echipă de elevi care beneficiază de proiectul nostru Leonardo da Vinci şi a doua echipă prezentă în Marea Britanie la Yale College. Fiind într-o activitate de monitorizare ne-am asigurat că stagiul de practică este corespunzător standardelor convenite şi că elevii dobândesc competenţe practice într-un mod eficient. Personal sunt foarte mulţumit de prestaţia elevilor noştri, de condiţiile puse la dispoziţie de Yale College, de programul cultural oferit şi sper ca reuşita proiectului nostru să se concretizeze, într-un viitor mediu, în oameni cu cariere de succes pe domeniul gastronomiei”.
Proiectul Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte” este finanţat de Comisia Europeană prin Programul general de învăţare pe tot parcursul vieţii, Programul sectorial Leonardo da Vinci cu suma de 231316 euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!