Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations, precizează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.
De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor din acest domeniu, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe.
Autorităţile franceze recomandă consultarea site-urilor reţelei de transport, precum şi site-ul RATP, https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.
Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat că se vor alătura grevei, la fel controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. Pasagerii Air France vor fi anunţaţi prin SMS despre eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor. Detalii privind zborurile sunt disponibile AICI.
Mai mult, sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit şi insula Corsica, în urma grevei federaţiei CGT din porturi şi docuri.
În anumite sectoare, inclusiv în transportul public, este posibilă prelungirea grevei şi după această dată.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:
- Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
- Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
- Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
- Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.
MAE recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro. Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
Trimite articolul
Xdaaa, si nemtii protesteaza, cica inflatia de 8.7% e inadmisibila intr-un an! si ceva sindicate cer mariri de salariu de 10.5%. Oameni slabi, nu ca romanii! Da-le… de sindicate, sa ne organizam? pen’ ce?
Despre frantuzii cu 35 ore de lucru pe saptamana si care protesteaza la cresterea varstei de pensionare pana la 64 ani ce sa mai zic, niste panselute! Romanii nici nu clipesc cand se vorbeste de 70 ani, pentru ca ei stiu ca vor primi pensie aprox 4 ani, nu ca panselutele frantuzite 20 ani! Hai si cu marirea numarului de ore de munca la romani, hai ca se poate!
Romanii rules!
#🤪
-
Mi s’a spus ca e vorba de fapt de cei cu c^rca – si care cara carcase inghetzate, noaptea, in abator. Ei ar fi indreptatiti sa protesteze. Nu inteleg de ce n’au avut o soarta mai buna. Practic, n’ai cum rezista o viatza la doar asa munca. Daca sunt sanatos si in putere, sper sa pot munci pana la 70 ani.
-
Sa poti munci si sa vrei e una, sa fii obligat sa muncesti dupa ce ti s-au retinut peste 40 de ani contributii din care o sa beneficiezi un timp T? doar cu garantia ca suma nu va fi mai mica de 85% din salariul minim, e alta. Dar hei, se induce ideea de demnitate prin eutanasiere(wtf???) Ca la triburile de-si abandonau batranii cand nu se mai puteau intretine. Vedeam la tv o idee: civilizatia a inceput cu prima fractura serioasa tratata: cineva a avut grija de altcineva cat timp nu putea sa-si procüre hrana, sau sa se apere. Contract social? b.sh., Rousseau era un fraier!
Unde-s banii??? care bani? ăia, diferenta intre castigurile fraierestenilor si (totalitatea banilor produsi – investitiile in servicii publice). Da, e nesustenabil sa se fure(legal…prin legi facute de “lobby”) din ce in ce mai mult, sa se cheltuie pe tampenii green sau militare unde pretul n-are legatura cu piata, sa ai din ce in ce mai putine colonii obediente prin africa(ups! ghinion) si sa ai o durata medie de viata in crestere, eventual si o demografie in scadere. Deci ce schimbam? Iesirea la pensie, logic, cat mai tarziu.Cel mai bogat om din lume fiind un francez. Dar nu cumva sa nu cotizezi. A, vrei doar pensie privata? ca in state adica? o fi bun sistemul ala? Daca ii intrebi pe administratorii de pensii, vor zice ca da😂 Daca ii intrebi de ce randamentul e sub inflatie… sau in ce consitii poti pierde tot daca ai tu multa incredere in ei si “dormi linistit, ca ei vegheaza”
Drept e si ca francezii sunt nr.1 in ue la protectie sociala, s-au obisnuit cu binele 😂.N-am studiat in detaliu nici situatia din fr, nici pe cea din de(deci nu stiu ce caratori de carne zici) , dar mi-e clar ca sistemul scartaie din toate incheieturile si iaca rabufneste pe ici pe colea, mai o greva, mai “o” banca, mai niste tevi care sar in aer, mai niste aliante prin orientu mijlociu care pana ieri pareau imposibile etc. Cam asa cand democratia se transforma in “las’ c-om vedea, momentan MI-e bine, ma descürc”.
#🤪
-