Printre măsurile propuse de parlamentarii europeni se numără și unele care îi vor proteja pe studenții și profesorii Erasmus în cazul unui Brexit fără acord.
Erasmus este un program prin care UE sprijină educația și formarea tineretului în Europa. Prin intermediul Erasmus, studenții au acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.
Mai mult decât atât, programul Erasmus nu se limitează la studenți, ci le oferă persoanelor de toate vârstele posibilitatea de a dobândi cunoștințe în cadrul mai multor instituții din străinătate.
Dată fiind importanța Erasmus, parlamentarii europeni vor să îi protejeze pe studenții și profesorii înrolați în program.
Astfel, reprezentanții Biroului de Legătură al Parlamentului European în România transmit că studenții și profesorii Erasmus care sunt sau provin din Regatul Unit își vor putea finaliza studiile sau activitățile educaționale în străinătate.
Toate programele Erasmus+ care au început înainte de 30 martie 2019 – programe de studiu, internship, voluntariat, angajare – vor continua să fie finanțate în cazul unui Brexit fără acord.
Noua legislație vine în ajutorul a 14.000 de studenți Erasmus din țările Uniunii Europene și a 7.000 de studenți din Regatul Unit.
Pentru ca propunerile să intre în vigoare, acestea trebuie votate în Consiliul European.
Citiți principiile noastre de moderare aici!