Cimitirul Waverley din Australia
Sub cerul mereu însorit al orașului Sydney, peisajele de pe coasta Waverley peste oceanul sclipitor sunt de neegalat. Cimitirul din zonă se află pe traseul de coastă ce leagă Bondi și Coogee și găzduiește o largă colecție de monumente victoriene și edwardiene. Scriitori australieni faimoși precum Henry Lawson sau Dorothea Mackellar sunt îngropați aici, alături de 200 de veterani inclusiv 11 soldați americani care au luptat în Războiul Civil, iar apoi au emigrat aici.
Cimitirul Okunoin din Japonia
Cu peste 200.000 de morminte și 100 de temple ascunse în pădurea Muntelui Koya, Okunoin este cel mai mare cimitir din Japonia și un loc sacru pentru pelerinaje budiste. Este greu să nu fiți fascinant de cele peste 10.000 de lanterne ce iluminează mausoleul lui Kōbō-Daishi, fondatorul Budismului Shingon. Cele mai neobișnuite morminte sunt cele închinate termitelor omorâte ce companiile de deratizare și peștilor care și-au pierdut viața în mâinile bucătarilor. Tot aici se găsește și o cană de cafea gigant în onoarea celor care lucrează la companiile producătoare de cafea. Aceste monumente sunt cu atât mai neobișnuite în timpul iernii când întregul cimitir este acoperit cu zăpadă, iar ciudatele monumente contrastează cu liniștea și solemnitatea locului.
Cimitirul Vesel din România
Nu se putea ca faimosul cimitir din Maramureș să nu fie inclus pe lista celor mai interesante cimitire din lume. Cu monumente colorate inscripționate cu poezii foarte amuzante, Cimitirul Vesel este una dintre cele mai cunoscute atracții din România. Fiecare piatră de mormânt are propria poezie ce relatează modul în care a murit cel ce se odihnește în respectivul loc și nu trebuie să plecați de acolo până nu citiți fiecare lespede.
Panteón Antiguo în Mexic
La 15 minute de orașul Oaxaca, cimitirul Xoxo a fost realizat de misionari Spanioli în secolul 16. În noaptea de Haloween cimitirul ”prinde viață” pentru a se pregăti pentru Ziua Morților din 1 noiembrie. Pentru a întâmpina spiritele celor dragi, care au murit și despre care se crede că se întorc în primele două zile ale lunii noiembrie, localnicii decorează mormintele cu cempasuchitl portocalii (o specie locală de flori), candele, figurine și mâncare. În jurul acest morminte festive, familiile se adună pentru a aștepta sosirea spiritelor în timp se delectează cu felurile favorite ale celui mort.
Cimitirul Père Lachaise din Franța
Cimitirul recunoscut drept cel mai vizitat cimitir din lume atrage peste 1,5 milioane de vizitatori în fiecare an. Mulți dintre ei ajung aici pentru a-și aduce un ultim omagiu unor celebrități precum Oscar Wilde și Marcel Proust, muzicianul Jim Morrison de la formația The Doors, compozitorul Chopin și cântăreața Edith Piaf. Indiferent că alegeți să vizitați monumentele funerare ale actori iluștrii rezidenți, sau pur și simplu să vă plimbați printr-un loc mistic, cimitirul Père Lachaise este o alegere cu adevărat interesantă.
Cimitirul Highgate din Anglia
Cele mai frumoase și înfiorătoare cimitire din lume se găsesc în Marea Britanie. De departe cel mai interesant este Highgate, un cimitir ce datează din perioada victoriană, popular datorită peisajelor înmărmuritoare deasupra Londrei. Printre cei peste 170.000 de oameni care au fost îngropați aici de-a lungul timpului se numără și filosoful Karl Marx. În zona estică se află majoritatea mormintelor, în timp ce în partea vestică se află Bulevardul Egiptean, Cercul Libanului și Terasa Catacombelor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!