Lima, Peru
În Lima, rețete îndrăznețe precum ceviche din arici de mare și coadă de ton crudă cu pireu de ardei gras galben nu sunt greu de găsit. Mulțumită influențelor culturale diverse ale Limei, puteți degusta orice fel de mâncare de la cel specific culturii creole din Africa și până la cea peruviano-japoneză. Nu puteți rata nici meniurile fusion, specifice restaurantelor de pe faleză. Pentru mâncăruri tradiționale peruviene va trebui să vă îndepărtați de centrul orașului, pentru a ajunge în cartierul Miraflores, unde vă puteți răsfăța cu lomo saltado (mușchi de vită suculent cu ceapă și roșii). Dacă se întâmplă să vă aflați în această zonă toamn, atunci trebuie să participați la Festivalul Gastronomic Mistura, unde veți descoperii meniuri precum ceviche proaspăt cu ardei chilli, porumb și cartofi dulci.
Bologna, Italia
Deși Italia este un magnet pentru iubitorii de mâncare de foarte mult timp, Bologna este locul perfect pentru cei obsedați de paste, care vor să exploreze regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Cunoscută și sub numele „La Grassa” („Cea Grasă”), Bologna este locul unde mireasma de sos ragu, prosciutto di Parma și cașcaval Parmigianino-Reggiano bântuie printre străduțele vechi de secole. În inima orașului, pe via Belle Arti veți putea descoperii restaurante tradiționale ce oferă mesenilor tortellini și paste cu cele mai variate și delicioase sosuri. Unul dintre cele mai populare feluri sunt pastele Tagliolini cu scoici, dovlecei și flori de dovleac.
Hong Kong
Zilele acestea veți putea găsi mai multe decât dim sum și burtă de porc înăbușită în Hong Kong. Restaurantele de aici servesc meniuri eclectice de la cele franceze la cele vietnameze. Orașul găzduiește un mix de restaurante elegante, baruri, restaurante de tip barbeque și baruri unde se pot servi nenumărate feluri de tăiței. Dacă preferați piețele cu produse proaspete, nu ratați stalurile de pe strada Yiu Tong, cunoscute pentru dai pai dongs și unde puteți degusta specialități locale delicioase cu bani puțini. Când vine vorba de desert, vafele pufoase cu ou care se servesc pe promenada Tsim Sha Tsui sunt un hit printre turiști și localnici deopotrivă.
Sydney, Australia
Sydney, cu ale sale locații incredibile la malul Mării Tasman, este de mult timp o destinație favorită pentru pasionații de arta culinară, în special cei care preferă fructele de mare. Dar, în zona de sud a orașului veți avea ocazia de a gusta preparate tradiționale precum carne de cangur roșu sărată și cartofi cu mentă. Cei mai faimoși bucătari din Sydney și-au început cariera în restaurantele mici din această zonă, așa că, dacă aveți noroc, veți putea degusta din preparatele unor viitori chefi recunoscuți la nivel mondial. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să ocoliți localurile cu stele Michelin din centrul orașului Sydney, unde veți fi servit cu umăr de miel preparat cu flori de mușețel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!