Astfel, biologii Cambridge au descoperit că virusul, odată intrat în celulă, nu este de neoprit, aşa cum se credea până acum, ci este urmărit întotdeauna până în celulă de către anticorpi, care, după caz, uneori reuşesc să-l invingă, alteori nu. Iar acest fapt, care schimbă complet modul în care sunt gândite să acţioneze medicamentele, nu este valabil doar pentru rinovirusuri, cele responsabile pentru banalele răceli, ci şi pentru alte virusuri, precum norovirusurile sau rotavirusurile, care ucid mii de copii în ţările în curs de dezvoltare. Virusurile sunt, totuşi, cei mai mari inamici ai omenirii, fiind responsabile, de exemplu, pentru de două ori mai multe morţi decât cancerul.
Odată intrat în celulă cu virusul, anticorpul este identificat de o proteină numită TRIM21, care activează imediat o maşinărie de ucis a virusului, ce-l poate elimina pe acesta în aproximativ două ore, cu mult înainte de a fi în stare să ia în stăpânire celula, răspândindu-şi propriile proteine virale. “In acest moment celula are ultima şansă de a-l învinge, căci, după ce a fost infectată, corpul nu mai poate face altceva decât s-o ucidă”, explică unul dintre biologii britanici, autori ai studiului, dr. James. “Anticorpul e prins de virus şi, când acesta intră în celulă, anticorpul intră odată cu el si nimic nu-l mai poate determina să se desprindă de virus”, mai spune dr. James.
Noua generaţie de medicamente, regândite după descoperirea cercetătorilor de la Cambridge, despre care scrie independent.co.uk, e de aşteptat să apară pe piaţă în doi până la cinci ani, iar una din posibilităţile luate în calcul spune că ar putea fi bazată pe această proteină TRIM21, răspândită în corp prin intermediul unui spray nazal.
Sursa: Realitatea.net
Citiți principiile noastre de moderare aici!