Potrivit MEDIAFAX, Guvernul Olaf Scholz va economisi energia, apa şi căldura până în anul 2024. Ministrul Economiei din Germania Robert Habeck se așteaptă ca măsurile de economisire să reducă consumul de gaze „cu aproximativ 2,5%”, fiind „contribuţie mică, dar indispensabilă”.
Cum sunt îndemnați germanii să economisească
- Interzicerea încălzirii piscinelor private folosind gaz sau electricitate;
- Panourile luminoase de publicitate trebuie să fie oprite după ora 22:00, cu doar câteva excepţii. Dacă reclamele servesc la siguranţa traficului, acestea rămân pornite, de exemplu, la pasajele subterane ale căilor ferate. Lămpile stradale rămân şi ele aprinse, iar vitrinele magazinelor pot continua să fie iluminate;
- Este posibil ca monumentele şi alte clădiri să nu mai fie iluminate noaptea. Cel puţin nu din motive pur estetice. Cu toate acestea, iluminatul de urgenţă nu va fi oprit, iar iluminarea este permisă pentru evenimente culturale şi festivaluri publice;
- În clădirile publice, holurile şi coridoarele nu vor mai fi încălzite în general, iar temperatura în birouri va fi limitată la maxim 19 grade. În locurile în care se efectuează lucrări fizice grele, temperaturile vor fi şi mai scăzute pe viitor. Totuşi, restricţiile nu se aplică instituţiilor sociale precum spitale, centre de îngrijire şi şcoli, unde temperaturile mai ridicate ale aerului sunt esenţiale pentru „sănătatea oamenilor care petrec timpul acolo”, potrivit Ministerului Economiei.
- Reducerea apei calde – de asemenea, în clădirile publice, încălzitoarele instantanee de apă sau rezervoarele de apă caldă trebuie să fie oprite dacă sunt folosite în principal pentru spălarea mâinilor. Se fac excepţii pentru instituţiile medicale, şcoli şi centre de zi. Unele oraşe merg şi mai departe. Acolo, duşurile din piscine şi săli de sport vor rămâne neîncălzite.
Piscinele private nu mai pot fi încălzite cu gaz şi electricitate, cu excepţia centrelor de dezintoxicare, a facilităţilor de agrement şi a hotelurilor. Noile reglementări se vor aplica iniţial până la sfârşitul lunii februarie. - Un al doilea set de reguli va intra în vigoare în octombrie, se va aplica timp de doi ani şi va prevedea măsuri de economisire a energiei pe termen mai lung. De exemplu, toţi proprietarii de clădiri cu sistem de încălzire pe gaz trebuie să facă un control al eficienţei încălzirii.
Pe fondul penuriei de gaze cauzate de lipsa aprovizionării cu gaze ruseşti, ţările UE s-au angajat să-şi reducă consumul de gaze cu 15%. În Germania, ţinta de reducere a fost stabilită la 20%, transmite Deutsche Welle.
În goana după alimentarea cu gaze pentru această iarnă, gazul a ajuns la cel mai mare preţ din istorie, lucru care se poate observa în facturi. Totuși, la finalul lunii trecute, România avea depozitele de gaze aproape pline cu cel mai scump gaz de import, în proporție de 85%, la nivelul întregii UE fiind atins un grad de umplere de 88%.
Dar până la redesignul pieţei, între 1 decembrie şi finalul lunii martie 2023 România este nevoită să reducă consumul de energie cu 5% în orele de vârf. Nici de la nivel european şi nici pe plan local nu s-a comunicat care este referinţa faţă de care se va calcula reducerea de 5%. În general, orele de vârf sunt seara, în intervalul 18-20 și dimineața, în intervalul 8-10.
Parlamentul European insistă pe importanța luării unor măsuri de urgență menite să protejeze gospodăriile și firmele vulnerabile de creșterea prețurilor la energie. Potrivit eurodeputaților, acest lucru trebuie să fie însoțit de inovații și investiții masive în energia din surse regenerabile și în eficiența și infrastructura energetică.
Pe aceeași temă:
Parlamentul European vrea ca cei vulnerabili să fie protejați de efectele crizei energetice
România are depozitele de gaze aproape pline cu cel mai scump gaz de import din istorie
Trimite articolul
XCine a venit cu tampenia de green deal? ce organizatii finantate din jermanika au blocat finalizarea unor obiective gen hidrocentrala de pe jiu din motive “eco”? cine a impus certificatele co2 pe langa presiunile pentru inchiderea minelor si cet urilor pe carbune(chiar si retehnologizate pe bani grei si respectand standarde de emisii) cu rezultat frig somaj si saracie? cine a cerut liberalizarea pretului la energie? cine a insistat pentru modificarea legii offshore a.i. sa fim nevoiti sa cumparam propriul gaz la pret de bursa? cine ne a cerut sa spargem in bucati sistemul energetic din Romania?
ue? jermanika?
#avenitiarna
#idiocracy
-
Cei care conduc cu adevarat societatea umana (este interesant ca pe ei nu-i intereseaza oamenii).UE si alte organizatii sunt doar instrumente in slujba lor.
-
da, ai dreptate cu ambele, oamenii sunt doar resurse pentru unii care controleaza politrucii si prin ei, pe toti, insa pana sa ajungi la concluzia asta, trebuie sa legi niste puncte logice, altfel te eticheteaza toti drept “conspirationist”. Insa cati din oamenii “de rand” stiu ca parlamentul european nu are drept de initiativa legislativa? cati stiu cum sunt alesi comisarii europeni? cat despre consiliu, ce sa mai zic, sunt alegeri “libere” in tarile ue? sunt… golful e un sport accesibil…
si uite asa ajungi de exemplu sa platesti distrugerea unor vaxcinuri contractate cu contract secret de o ursula nealeasa de nimeni.democratie? #idiocracy
-
cum construim o ghilotina? – ala e un articol pe care sa-l scrieti
ineptiile enumerate inseamna mai mult de 15%. cine p l m va mai crede? cat a costat propaganda asta? pe cat v-ati vandut? 1500 de euro? pentru toata redactia? pe o luna? sau cam cat de ieftini sunteti?
Bravo! Un comentariu pertinent și foarte corect.
Este o vorbă din bătrâni care zice că “cea mai mare economie se face atunci când nu faci economie”.
Eu nu am votat mizerii din astea. Am scapat de unu’ care ne punea sa economisim cu forta.
Astia te forteaza prin preturi. Te mint ca salvezi planeta si intre timp chinezii si indienii deschid centrale pe carbune.
-
Lasa tu indienii si chinezii, ipocrizia e cand chiar germanii deschid o NOUA centrala pe carbune, Termocentrala Datteln-4 in 2020. Polonezii, mai cu sange in instalatie, au deschis doua, una in 2017 si una anul asta. Nici francezii n-au vreo greata, si ei repornesc acum una pe carbune, olandezii cica reconvertesc una de la gaz la carbune. Cand le e lor greu, gata, nu mai e cu salvam planeta, cand ei aveau gaz ieftin, romanii in schimb trebuiau sa salveze planeta, sa fie “sustenabili” cu sisteme scumpe. Si ce au facut romanii? ca de obicei, obedienti: politicienii pe bani, cetatenii indiferenti, ca si asa nu-i intereseaza “detaliile”, sloganuri frumoase le sunt de ajuns. #idiocracy
Putem sa nu mai dam la altii si uite ECONOMIE…simplu, fara specialisti si model german !!!!
Am scapat de un dictator si am dat de altii care ne baga in sclavie cu zambetul pe buze: saracire, cipare, moneda digitala si moarte. Dar nu piere romanul cand vrea dusmanul…
O mai exista W.C.-ul in fata caruia a fost executat cu onoruri militare Ceausescu? Tare ar marge onorati mai marii tarii in frunte cu cel ami plavan fiu tradator al tarii…
Se simte schimbare… incepe sa se trezeasca romanul! Cand ne vom ridica, vom muta muntii!
-
cand ne vom ridica? cine, popūlatia Romaniei? 😂🤣😂🤣
Se va intampla cand acea popūlatie va circūla (cū masina, cū bicicleta, pe jos, cū trotineta, cū mijloacele de transport in comūn) cū respect fata de cei din jūr. Asa ca avem de asteptat ūn pic dūpa cūm vad eū traficūl. 😅 Pana atūnci, fiecare singūr se lūpta cū toti ceilalti, se fofileaza, se “descūrca”. ūn popor se ridica, o popūlatie… o popūlatie eventūal poate fi manipūlata ca tūrma pentrū interesele ūnūia saū altūia.#idiocracy