“Din moment ce holera s-a stabilit solid în Haiti, este clar pentru noi că nu va dispărea mai devreme de câţiva ani”, a declarat presei directorul adjunct al OPS, Jon Andrus.
“Progresiunea rapidă a numărului de cazuri se va reduce, dar vor exista probabil noi cazuri pe viitor, acum că bacteria s-a instalat în mediu”, a adăugat el.
Autorităţile sanitare şi asociaţiile de ajutorare trebuie, “prin urmare, să se organizeze, să mobilizeze mijloace şi să-şi dezvolte capacităţile de reacţie în acest sens, pentru a-i ajuta pe haitieni”, a precizat Andrus.
Epidemia de holeră din Haiti părea să continue luni, cu o creştere a numărului de decese, însă Naţiunile Unite au precizat că se tem de o criză sanitară de amploare naţională, care ar îmbolnăvi zeci de mii de persoane.
Epidemia a provocat moartea a 259 de persoane, alte 3.342 fiind spitalizate, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al Ministerului Sănătăţii Publice, Gabriel Thimote.
Numărul morţilor este cu şase mai mare decât bilanţul comunicat duminică (253 de morţi şi 3.115 spitalizări), care era la rândul lui în creştere cu 30 faţă de sâmbătă.
Sursa: Mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!