The Goods Line în Sydney
Proiectul High Line din New York a fost atât de popular, încât a declanșat o adevărată modă printre marile orașe ale lumii, iar Sydney este cea mai nouă metropolă care va beneficia de un astfel de parc urban, realizat în locul clădirilor dărăpănate din oraș. Coridorul denumit The Goods Line va lega Ultimo de Portul Darling. Secțiunea nordică, de peste 200 de metri lungime, va fi inaugurată prima și va include mai multe cafenele și un amfiteatru pentru evenimente în aer liber. Deschiderea parcului va avea loc cel mai probabil odată cu inaugurarea clădirii Gehry a Universității Tehnologice din Sydney, care se află în apropiere.
Distileria Bombay Sapphire în Laverstoke, Anglia
Așa cum Guinness Storehouse este o atracție preferată printre împătimiții berii care ajung în Irlanda, și distileria Bombay Sapphire, realizată de Thomas Heatherwick , aspiră să fie populară printre cei care apreciază faimoasa marcă de gin. Cunoscutul arhitect englez a creat o serie de instalații din sticlă cu linii sinuoase care par a răsări din clădirea istorică a fabricii de hârtie pe care Heatherwick a fost angajat să o reamenajeze. Deși acest produs nu are o istorie foarte lungă, (a fost lansat de abia în 1987), distileria va fi cu siguranță un loc popular printre turiștii care, altfel, nu s-ar avânta să descopere satul Laverstoke.
Turnul Eiffel din Paris
Cum poți reînnoi un monument vechi de 125 ani? Pentru Turnul Eiffel răspunsul a venit sub forma unei pasarele din sticlă amenajată la primul etaj, la 57 de metri înălțime. Acum vizitatorii pot fi impresionați nu doar de peisajele minunate ale Orașului Lumii, ci și de priveliștea de dedesubtul faimosului simbol francez. Acesta este un alt trend ce încearcă să aducă un suflu nou unor atracții turistice vechi precum Marele Canion sau Turnul Willis din Chicago, unde, în ultimii ani, au fost amplasate astfel de pasarele.
Muzeul Canadian pentru Drepturile Omului în Winnipeg
Doar canadienii putea realiza un muzeu dedicat în totalitate drepturilor omului. Peisajul orașului Winnipeg a fost schimbat cu o nouă clădire futuristă din sticlă, ce se termină cu o spiră strălucitoare. Această clădire de aproape 80.000 de metri pătrați dedicată toleranței și speranței a fost inaugurată în septembrie 2014. În interior, vizitatorii pot descoperi expoziții ce ilustrează Holocaustul, purificările etnice din Bosnia, dar și viața unor lideri precum Nelson Mandela și Gloria Steinem.
Tower Bridge în Londra
Din noiembrie 2014 există o nouă modalitate de a traversa bătrânul Tower Bridge din Londra. Totuși, dacă suferiți de rău de înălțime, sunteți sfătuiți să săriți peste această atracție. Adoptând acest nou trend al pasarelelor din sticlă, Tower Bridge a primit o pasarelă de peste 10 metri, în valoare de 1,5 milioane de dolari, de unde turiștii pot admira râul Tamisa chiar sub tălpile lor.
Turnul Shanghai
Chiar dacă Burj Khalifa din Dubai continuă să dețină titlul de cea mai înaltă clădire din lume, un nou turn pare să ”atragă toate privirile”. La peste 600 metri înălțime, turnul chinezesc aproape finalizat se luptă pentru locul doi. În districtul financiar Pudong, Turnul Shanghai tronează deasupra râului Huangpu cu un vârf circular de 125 de etaje. Planul clădirii prevede un amestec de spații pentru birouri, magazine de lux, spații pentru evenimente și o platformă de unde vizitatorii pot admira priveliștea minunată deasupra orașului și care este accesibilă cu un lift rapid.
Citiți principiile noastre de moderare aici!