Scopul acestui proiect lansat în luna martie nu este de a construi o casă funcțională, ci de a experimenta cu tehnologia 3D pentru a crea noi materiale de construcție, a testa modele de design și tehnici de lucru. Cel mai probabil, spun arhitecții olandezi, casa va fi construită și recostruită de câteva ori pe parcursul următorilor trei ani, pe măsură ce tehnologia avansează.
“Există o singură cale de a afla, experimentând”, a declarat Hedwig Heinsman, arhitect olandez.
Arhitecta mai spune că în viitor arhitectura personalizată i-ar putea lua locul celei clasice. Astfel noi modele de case ar putea fi selectate în magazine online, dowloadate și modificate de specialiști.
Proiectul este în cea mai mare parte realizat cu ajutorul unei imprimante 3D ce are o înălțime de șase metri. Este o versiune la scară mare a imprimantelor produse de firma Ultimaker, deja populare printre cei pasionați de fenomen. Cu ajutorul acesteia, o piesă masivă, unică și compactă este realizată strat cu strat, timpul aproximativ de printare fiind de o săptămână. Prima piesă realizată cântărește aproximativ 180 de kilograme și reprezintă unul dintre colțurile casei.
După ce vor fi printate toate piesele necesare construcției, acestea vor fi îmbinate cu ajutorul unui material cu textură spumoasă ce se va întări pentru a le ține compacte, au explicat arhitecții care lucrează la proiect.
Șantierul localizat în partea de nord a orașului Amsterdam este deschis vizitatorilor pentru prețul de 2.50 euro.
Sursa: Huffington Post
Citiți principiile noastre de moderare aici!