La ora actuală, în Marea Britanie s-a atins un nou record în ceea ce privește numărul persoanelor care au rămas fără adăpost: 170.000, relatează BBC News. Potrivit datelor, pentru fiecare persoană care trăiește pe străzi, o alta trăiește în mașină sau, efectiv, în cort.
Deși guvernul investește 1.2 miliarde de lire pentru a atenua problema, cercetătorii centrului de caritate Crisis spun că situația persoanelor fără adăpost s-a agravat în ultimii ani.
Astfel, începând cu 2012 și până în prezent, numărul oamenilor străzii a crescut anual la nivelul Marii Britanii. Oarecum surprinzător este faptul că foarte mulți tineri sunt afectați de această problemă – aproximativ 40.000 au sub 25 de ani.
Jon Sparkes, directorul centrului Crisis, spune, citat de BBC News că ”acest nou raport reflectă ceea ce vedem zi de zi în domeniul nostru, și anume că nu există un om al străzii «tipic» iar această criză afectează oamenii de toate vârstele, de la tineri la pensionari”.
Din păcate, mai mulți factori sunt responsabili de această criză – de la schimbările impuse de guvern, la numărul scăzut al locuințelor sociale sau la lipsa asigurărilor care să prevadă măsuri speciale pentru situațiile în care cineva își pierde locuința.
Reprezentanții guvernului spun că vor lua măsuri pentru a le ajuta pe persoanele fără adăpost. Aceștia speră ca până în anul 2022 să scadă numărul oamenilor străzii la jumătate, susținând că până în 2027 pot pune capăt problemei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!