“Indiferent de problemele cu banii, Michael nu avea de gând să vândă aceste drepturi, ci să le lase moştenire celor trei copii ai săi. El a simţit întotdeauna că va fi omorât pentru catalog, însă, când vorbea despre asta, nu i-am dat niciodată atenţie, iar acum încă mă urmăreşte gândul ăsta”, a declarat Leonard Rowe, bun prieten cu tatăl lui Jackson.
În opinia lui Rowe, catalogul muzical şi “marca” Michael Jackson valorează mult mai mult după moartea megastarului.
În 1985, Michael Jackson a plătit 47,5 milioane de dolari pentru a fi unicul deţinător al drepturilor asupra catalogului său muzical. Zece ani mai târziu, din pricina problemelor sale financiare, artistul a vândut 50% din drepturi companiei Sony, pentru 150 de milioane de dolari.
Fostul consilier financiar al regelui muzicii pop a mai spus că înţelegerea semnată de Michael Jackson cu AEG Live, compania organizatoare a concertelor pe care urma să le susţină vara trecută, nu a fost decât “o armă financiară îndreptată spre capul său”. Potrivit lui Rowe, compania l-ar fi presat prea tare pe Jackson în privinţa show-urilor pentru care megastarul repeta intens cu puţine zile înainte să moară. “Cred că ei cunoşteau situaţia lui Michael – problemele cu banii, dependenţa de medicamente…L-au prins practic într-o capcană şi trebuie să ştiau foarte bine ceea ce fac”, a mai afirmat Rowe.
Michael Jackson a încetat din viaţă la 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei intoxicaţii acute cu medicamentul Propofol.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!