„Aceasta este o opțiune care este discutată acum și care poate fi considerată un compromis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, jurnaliștilor, sporind speranțele de a pune capăt celui mai mare război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, relatează The Guardian.
Negociatorul-şef al Rusiei în discuțiile cu Ucraina, Vladimir Medinsky, a declarat că modelele austriac şi suedez ar însemna că Ucraina îşi va putea păstra armata, dar nu va avea voie să găzduiască baze sau trupe străine.
La începutul zilei, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat pentru site-ul rusesc de ştiri RBC că unele părţi ale unui posibil acord de pace cu Ucraina sunt aproape de a fi convenite, după ce Kievul ar fi fost de acord să discute despre neutralitate
„Statutul de neutralitate este acum discutat în mod serios împreună, desigur, cu garanţii de securitate”, a declarat Lavrov.
Ieri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că Ucraina nu va deveni membră a NATO, ceea ce va fi văzut ca o concesie semnificativă faţă de Rusia.
Trimite articolul
XAtatia morti si distrugeri degeaba, pana la urma nebunu de Putin obtine ce a vrut dinainte de a incepe invazia. Si pe deasupra mai scapa si nepedepsit.
-
batalionul azov cati civili a ucis pana in 2021? mai spune-ne despre morti si distrugeri degeaba.
Se putea fără victime dar cu naziștii nu se poate altfel. Era de neevitat acest război mai ales după implicarea occidentului între frații slavi.
Rusia Mică din păcate a fost preluată de kazari – a se vedea noua stemă care e de facto kazara. Restul sunt povești.
Dumnezeu este cu noi! Slavă doar Lui și pe Pământ bună înțelegere!