Aceste cifre au venit din Guinea, Liberia, Nigeria și Sierra Leone, cele patru țări din Africa de vest lovite de acest virus. În ciuda numărului mare de victime, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că sunt „semne încurajatoare” în Nigeria și Guinea. Reprezentanții OMS sunt optimiști și spun că situația în Lagos, Nigeria, unde primele cazuri de Ebola au fost detectate în iulie, pare că se îmbunătățește.
„În acest moment, cele 12 cazuri confirmate în Lagos fac parte dintr-un singur lanț de transmitere. Cei infectați de cazul inițial includ și medici care au tratat prima persoană infectată, un pacient internat în același spital și un ofițer pentru protocol care a avut contact apropiat cu pacientul”, au reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății la Geneva.
În total, de la declanşarea epidemiei, în luna martie, OMS a înregistrat 2.240 de cazuri de Ebola, dintre care 1.229 s-au soldat cu decese.
Cele mai multe noi decese s-au înregistrat între 14 şi 16 august în Liberia, cu 53 de morţi şi 48 de cazuri noi. În total, au fost înregistrate 834 de cazuri în Liberia, dintre care 466 soldate cu decese.
În Guineea, unde s-a declanşat epidemia, au fost înregistrate 24 de cazuri noi şi 14 decese. În acest stat, bilanţul este de 543 de cazuri, dintre care 394 de morţi.
În Sierra Leone s-au înregistrat 17 morţi şi 38 de noi cazuri, ceea ce ridică bilanţul de la începutul epidemiei la 848 de cazuri, din care 365 de decese.
În Nigeria există trei cazuri noi, dar niciun deces în trei zile. Ţara cu populaţia cea mai numeroasă din Africa înregistrează în total 15 cazuri, dintre care patru persoane decedate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!