Majoritatea muncitorilor au împrumutat bani de la rude şi prieteni, în speranţa că vor obţine o slujbă bine plătită în România.
Meng Fanxing, în vârstă de 47 de ani, este cel mai în vârstă dintre muncitorii care au încercat să obţină un loc de muncă în România. Un alt muncitor înşelat, Zhu Yu, a sperat să câştige mai mulţi bani în străinătate, pentru a-şi repara casa la întoarcere, dar în prezent familia sa este mult mai săracă decât înainte. Zhu este acum chelner, iar familia sa a făcut datorii mari pentru a plăti taxa către firma de intermediere.
În condiţiile în care se apropie Anul Nou chinezesc, unii dintre aceşti muncitori înşelaţi se tem să rămână acasă, pentru că vor trebui să îşi plătească datoriile.
Districtul Gucheng din provincia Hebei este cunoscut pentru că exportă forţă de muncă în alte ţări. Fermierii locali cred că munca în străinătate le va îmbunătăţi nivelul de viaţă mai repede decât dacă s-ar angaja pe şantierele locale.
Administraţia locală a promis că va ofere fiecărui muncitor înşelat câte 50.000 de yuani (aproape 5.250 de euro) drept compensaţie, dar victimele fraudei nu au primit deocamdată nimic.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!