Inginerii General Electric Global Research lucrează la o turbină de dimensiuni reduse, care poate fi așezată pe un birou, capabilă însă să genereze suficientă energie electrică pentru alimentarea a cca. 10.000 de locuințe.
Creația, sustenabilă pe termen lung, funcționează după modelul clasic al turbinelor cu aburi, însă utilizează dioxid de carbon pentru a genera energie electrică. Potrivit celor de la GE, turbina va cântări ușor sub 70 kg (68 kg, mai exact), o diferență enormă spre deosebire de turbinele clasice care au câteva tone.
Mai mult decât atât, turbina ar putea produce energie curată, fără poluare, ceea ce le-ar permite inginerilor să facă ”adevărate minuni pentru întreaga lume”, potrivit lui Doug Hofer, specialistul care conduce echipa cercetătorilor.
”Cum în următorii douăzeci de ani ne așteptăm ca cererea de energie să se dubleze, suntem nerăbdători să descoperim noi soluții noi alimentarea planetei”, adaugă Hofer.
Turbina pe bază de dioxid de carbon se integrează perfect în conceptul global de eficientizare a modului în care se produce energie.
Proiectul se află în primele stadii, însă cercetătorii speră ca până la finalul anului să o poată testa deja.
Trimite articolul
Xastea sunt povesti de adormit copii.
Remarca: o turbina NU polueaza nimic! In turbina NU se petrece nici un fel de proces chimic: Prin turbina trec doar vapori sau gaze care, “apasând” pe paletele turbinei, o fac sa se învârta! Atât! Atentie la termenii pe care-i utilizati!
Seamana cu exsinistrul energiei,tinand in brate o turbina ,mostenire!
Să o vedem și pe asta, fără a rămâne doar un articol de subsol, precum multe alte invenții care nu au fost pe placul unora. Cautati pe Google ”Phoebus cartel”