India a raportat un nou record de cazuri de Covid-19, joi. Peste 217.000, în cel de-al doilea val al pandemiei în această țară, a doua cea mai afectată din lume ca număr de cazuri – 14,3 milione.
Depistarea noii variante este rezultatul eforturilor de secvenţiere genetică a coronavirusului SARS-CoV-2, realizate în lume, în încercarea de a detecta cât mai repede orice mutaţie a virusului care îl poate face mai contagios sau capabil să se sustragă testelor, vaccinurilor sau medicamentelor.
„Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutaţii iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim”, a spus Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de Covid-19 din cadrul OMS, conform digi24.ro.
Ea a mai spus că mutaţiile identificate au unele similitudini cu cele deja depistate, care pot fi mai contagioase, iar în unele cazuri pot reduce „neutralizarea şi pot avea astfel impact asupra vaccinurilor”.
„Vaccinurile au funcţionat împotriva variantelor îngrijorătoare şi mai ales a simptomelor grave şi este un lucru important care trebuie spus”, a precizat Von Kerkhove.
Citiți principiile noastre de moderare aici!