Potrivit cercetătorilor de la Muzeul D’Bone, cei care au efectuat necropsia balenei, aceasta avea în stomac cea mai mare cantitate de plastic găsită vreodată de aceștia – aproximativ 40 de kilograme.
În stomacul acesteia au fost găsite 16 ambalaje de orez și o multitudine de plase de cumpărături. De altfel, ingerarea unei asemenea cantități de plastic este cauza morții balenei.
Darrell Blatchley, fondatorul și președintele muzeului, a declarat, citat de CNN că ”nu eram pregătit pentru o asemenea cantitate de plastic. Era atât de mult încât începuse procesul de calcifiere”.
Cinci țări asiatice – China, Indonezia, Filipine, Vietnam și Tailanda – sunt responsabile pentru cca. 60% din cantitatea de deșeuri de plastic aruncate în apele oceanelor.
Potrivit National Geographic, începând cu anul 2016, au început să fie descoperite din ce în ce mai multe mamifere marine eșuate, cu stomacul plin de plastic.
Cât plastic ajunge în ape? Impresionanta cantitate de 8 milioane de tone. WWF estimează că, anual, mor 100.000 de mamifere marine (balene, delfini, foci și lei de mare) din cauza poluării apelor cu deșeuri din plastic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!