În acest clasament, România ocupă locul 32, în scădere faţă de anul trecut când s-a clasat pe locul 24.
Raportul ia în calcul perioada 2021-2023 şi are la bază evaluări subiective privind bunăstarea populaţiei dintr-o anumită ţară.
Toate ţările nordice se situează în primele zece locuri, Finlanda fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia. Norvegia se situează pe locul al şaptelea.
Israelul s-a clasat pe un surprinzător loc cinci, printre state din nordul Europei şi înaintea Regatului Ţărilor de Jos.
Germania, pe de altă parte, a pierdut un număr semnificativ de locuri faţă de anul trecut când a ocupat poziţia a 16-a. Anul acesta, s-a clasat pe locul 24. Niciuna dintre ţările mari nu s-a situat în primele 20, după ce Statele Unite au căzut pe locul 23 de pe locul 15 anul trecut.
Inegalităţile globale din punctul de vedere al fericirii populaţiilor au crescut cu peste 20% în toate regiunile şi toate grupele de vârstă în ultimii 12 ani. Potrivit World Happiness Report, pe ultimul loc în clasamentul fericirii se află Afganistanul.
Clasamentul include 143 de ţări. Cercetătorii nu au detaliat în cadrul raportului motivele exacte pentru care finlandezii sunt mai fericiţi decât alte naţiuni ale lumii.
Cu toate acestea, au identificat un număr de factori-cheie care, de regulă, îi face pe oameni să se simtă fericiţi, cum ar fi sprijinul social, veniturile, libertatea şi lipsa corupţiei.
Trimite articolul
XEXTRAORDINAR ! CUM au măsurat ” INDEX” of happiness ?!
-
Cu happinessometrul! 🙂 Scrie clar că “are la bază evaluări subiective privind bunăstarea”. Vrei detalii și mai multe? Intri pe site și citești!