TasteAtlas, celebrul ghid de călătorie pentru mâncăruri tradiționale, a făcut publică lista celor 50 cele mai bune „bucătării” din lume. România a întrecut Franța, clasându-se pe locul 4, cu 4,57 puncte.
Pe primul loc se situează Italia, cu un punctaj de 4,78, urmată de Grecia (4,75) și Spania (4,65).
În total, 15 state membre ale Uniunii Europene au fost incluse în clasament.
În mai 2020, Comisia Europeană a prezentat Strategia „De la fermă la consumator”. Printre altele, obiectivele strategiei sunt:
- asigurarea unei oferte de produse alimentare suficiente, accesibile ca preț și nutritive în limitele planetare
- înjumătățirea utilizării pesticidelor, a îngrășămintelor și a vânzării de antimicrobiene
- creșterea suprafețelor de teren destinate agriculturii ecologice
- promovarea unui consum alimentar și a unor diete sănătoase mai durabile
- reducerea pierderilor și a risipei de alimente
- combaterea fraudei alimentare de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente
- îmbunătățirea bunăstării animalelor
TasteAtlas este un ghid de călătorie experiențial pentru mâncăruri tradiționale, care adună rețete autentice, recenzii ale criticilor alimentare și articole de cercetare despre ingrediente și mâncăruri populare.
Trimite articolul
XCe aberatie,
Romania, nu are nici o mancare “traditionala”, tot ce se crede traditional, are origini in alte tari.
-
Ce tot spui acolo, nea Caisă?! Alege o țară din Europa și vei afla că ”bucătăria a fost influențată de vecini”. De exemplu, ”fondue” s-a născut în Elveția, dar întâlnești ”fondue” și la francezi (chiar mai sofisticat). Va fi, practic, imposibil să identifici un preparat culinar ”fără influențe externe” în gastronomie.
-
Dar identifici originea, dac neaos.
Rromania are papanasi. Atat.
Natie de ‘ruda saraca de la tara, frustrata si proasta’ .
-
-
Pe criteriul ăsta toată Europa a copiat de la chinezi.
Problema nu e asta.. Eu nu înțeleg criteriile… Articolul e incomplet.
Cu ingredientele de la noi poți face mâncare foarte bună. Însă, serviciile și restaurantele sunt în medie, praf.
Despre “bucataria franceza” stie oricine din lume cate ceva. Despre “bucataria romaneasca”, ce sa stie lumea? Eventual ca aici se mananca gulas la fel de bun ca in Ungaria, ca se mananca pizza ca in Italia, eventual vreun bors mai bun ca-n Rusia, iar ingredientele traditional- romanesti pot fi gasite chiar si la supermarket: lamai, ulei de masline, avocado…
-
Nu ai înțeles nimic din ce reguli a avut întocmirea clasamentului. Cred că ești în stare sa spui ca nici aerul de aici nu este local ci adus la supermarket. Cu oameni ca voi nu este de mirare ca avem asa puțin.
Si au rasarit repede haterii ca ciupercile dupa ploaie…
Cand e de bine vreo stire despre romanica, incepem sa aruncam cu crema de ciocolata.
Neam de …