Potrivit datelor prezentate de Eurostat, în anul 2022, 34% dintre români erau expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Este cel mai mare procent înregistrat în rândul țărilor membre ale Uniunii Europene.
Pe locul al doilea se află Bulgaria, cu un risc de sărăcie și excluziune socială de 32%, urmată de Grecia și Spania, ambele cu 26%. La polul opus, cele mai mici ponderi au fost înregistrate în Cehia (12%), Slovenia (13%) și Polonia (16%).
În 2022, peste 95 de milioane de oameni din Uniunea Europeană, reprezentând aproape un sfert din populație, erau supuși riscului de sărăcie.
În 2021, situația era relativ aceeași, când 22% dintre cetățenii din statele membre UE erau în pragul sărăciei.
Riscul de sărăcie și excluziune socială are un impact negativ semnificativ asupra vieții oamenilor. Astfel, aceștia nu își pot asigura un trai decent, nu au acces la servicii de sănătate și educație și nici oportunitatea de a participa activ în societate. Această situație dă naștere unei inegalități sociale și economice, perpetuând un ciclu de sărăcie și excluziune pentru generațiile viitoare.
Trimite articolul
XInteresant….un ap cu 2 camere Timisoara 90000€ si se vinde….peste tot se construirste ….dar suntem saraci!!! Poate naivi!!!!
-
il cumpara talhari sa-l dea in chirie, cine crezi ca-l cumpara??
Mulltumim PNL-PSD-UDMR – toate partidele. Toti ati vazut un OZN…
Muntii nostri AUR poarta
Noi cersim din poarta-n poarta
Saraca tara bogata!
@🤪😂🤣