Potrivit The Guardian, cele două cazuri de variola maimuței au fost confirmate la un copil din California și la un altul care nu este rezident american. Între cele două cazuri nu există legătură, fiind, cel mai probabil, rezultatul transmiterii în gospodărie, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Starea copiilor este bună, stabilă.
Inițial identificată la maimuțe, această boală virală se răspândește de obicei prin contact direct cu un animal/om infectat, fiind întâlnită în general în Africa Centrală și de Vest. Există două tipuri de virus variolei maimuței, cel din Africa de Vest și cel bazinul Congo (Africa Centrală). Deși tipul vest-african al virusului variolei maimuței duce uneori la boli grave la unele persoane, boala este de obicei auto-limitată.
Simptomele specifice sunt febră, cefalee, erupție care seamănă cu rujeolă sau herpes, dureri de spate, frisoane, oboseală și ganglioni limfatici inflamați. Odată infectați cu acest virus, erupția se extinde pe tot corpul, inclusiv în zonele genitale. Primul semn că nu mai suntem contagioși este uscarea veziculelor apărute, care se transformă în cruste și cad. Exemple de erupții cutanate și cum pot fi recunoscute, AICI.
În România, primul caz a fost confirmat în 13 iunie, la un pacient din București. În Timiș, primul caz a fost depistat la începutul lunii iulie. Până acum, în România, printre cei infectați nu s-a aflat niciun copil.
Pe aceeași temă:
OFICIAL! Primul caz de variola maimuței confirmat în România
Trimite articolul
X“rezultatul transmiterii în gospodărie”
Sa vina Justitiarul de Berceni!!