Miercuri, directorul pentru comunicaţii al preşedinţiei de la Ankara, Fahrettin Altun, criticase Instagram pentru presupusa blocare a mesajelor de condoleanţe la moartea lui Ismail Haniyeh, unul dintre cei mai importanţi oficiali ai grupării islamiste palestiniene Hamas.
„Asta e cenzură pur şi simplu”, a scris el în reţeaua X, adăugând că Instagram nu a menţionat nicio încălcare a politicii care să justifice decizia.
Compania Meta Platforms, care deţine Instagram, nu a comentat nici interdicţia împotriva sa, nici afirmaţiile lui Altun.
Autoritatea pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii (BTK) a publicat măsura pe site-ul său de internet.
Trimite articolul
Xcenzura functioneaza de ambele parti, retelele “sociale”(antisociale) cenzureaza conform unei ideologii. statele pot avea alta ideologie, de ce n-ar cenzura si ele retelele care impun un anumit “narativ” blocand opiniile nealiniate?
daca cetatenii unui stat nu sunt de acord cu ce face “conducerea”, s-o schimbe.
“standardele comunitatii” n-ar trebui sa bata legile unei tari. libertatea de exprimare e treaba complicata si n-ar trebui sa fie restransa dupa cum finanteaza unii sau altii retelele antisociale. “standardele comunitatii” trebuie sa se bazeze strict pe legea din tara in care sunt aplicate.