Conform The Verge, acest dispozitiv medical, poreclit ”Junior”, este implantat în zona fracturii de coloană și are rolul unui neurostimulator care reface traseul dintre terminațiile nervoase și creier.
În stadiul în care este acum, ”Junior” nu le poate reda oamenilor paralizați viața de dinaintea accidentului, însă le poate îmbunătăți funcțiile motrice și starea de bine, contribuind la creșterea calității vieții – declară dr. neurochirurg Susan Harkema, unul dintre specialiștii care au condus această cercetare.
Doi dintre participanții la studiu nu au re-învățat să meargă, însă acum pot sta drepți și își pot mișca picioarele.
Surpriza vine din partea altor doi voluntari – Kelly Thomas și Jeff Marquis – care după implantarea dispozitivului pot acum să meargă, chiar dacă momentan asistați. Amândoi au rămas paralizați după un accident: în cazul lui Kelly, mașina în care se afla s-a răsturnat pe șosea, iar Jeff a rămas paralizat în urma unui accident de mountain biking.
Kelly Thomas a spus că momentul în care a făcut primi pași, după implantarea dispozitivului, au făcut-o să se simtă ”ca și când ar fi văzut artificii, numai că acestea proveneau din interior”.
Pe viitor, cercetătorii și-au propus să refacă studiul pe un număr mai mare de participanți pentru a putea identifica de ce dispozitivul medical funcționează mai bine în cazul unora decât al altora, iar compania Medtronic vrea să aducă îmbunătățiri aparatului, încorporându-i un mecanism de activare vocală, spre deosebire de cea manuală pe care o are acum.
Citiți principiile noastre de moderare aici!