Insula Tristan da Cunha
Nu vă așteptați să prindeți vreun semnal de celular pe insula Tristan da Cunha, un teritoriu ce aparține de Marea Britanie, care este și cea mai izolată insulă locuită din lume. Aflată la aproape 3.000 de kilometri în largul coastei Africi de Sud, această insulă vulcanică nu are niciun semnal de telefon. Dar, dacă sunteți nevoit să verificați ceva online, puteți să o faceți contra unei sume de bani la singurul Internet Cafe de pe insulă, care oferă o conexiune de 1Mbps, care este folosită de toți cei 259 de locuitori ai insulei.
Marele Canion din Arizona
Semnalele de internet și celular sunt greu de captat după ce treceți de marginea de sud a Marelui Canion din statul american Arizona. Așa că puteți să vă bucurați de o plimbare cu măgarul fără a fi întrerupt de telefoane sau e-mail-uri. Singurul loc unde există internet este la magazinul din incinta campingului din nordul Parcului Național al Marelui Canion. Vestea bună este că e gratis.
Pădurea Neagră, Germania
Părțile mai rustice ale Pădurii Negre din sudul Germaniei sunt lipsite de semnal de internet. Aici puteți petrece zile întregi într-una dintre localitățile izolate de aici, pentru o vacanță complet offline. Dar, nu vă îngrijorați. Lipsa de internet va fi din plin compensată de peisaje surprinzătoare și aer curat.
Parcul Național Dzanga-Sangha din Republica Central Africană
Deși turiștii nu sunt sfătuiți să călătorească în multe regiuni din Africa Centrală, Rezervația Dzanga-Sangha, aflată în sud-vestul republicii, este o destinație perfectă pentru călătorii aventuroși care doresc să-și petreacă vacanța admirând peisaje minunate. Pădurea de selvă găzduiește gorile, elefanți, bivoli de pădure și nenumărate alte specii de animale și păsări. Turiștii care se aventurează până în acest colț de lume pot participa la activități precum ”gorilla trackin” alături de o echipă de oameni de știință care trăiesc la în campamentul Bai Hokou.
Deșertul Sahara
Deșertul Sahara este destinația cea mai logică atunci când vă gândiți la excursii fără semnal de internet. Și, bineînțeles, majoritatea acestei zone nu are nici măcar semnal de telefon. Chiar și porțiunile de graniță ale deșertului, care sunt cele mai des vizitate de turiști, în special cea din Maroc, sunt lipsite de semnal. Unele orașe sunt conectate la internet, dar excursiile pe spatele cămilelor, vor fi lipsite de ”distracții tehnologice”.
Samoa Americană, teritoriile americane din Pacific
Samoa Americană se ”mândrește” cu cel mai scump internet din Statele Unite ale Americii. Precum majoritatea regiunilor izolate din Pacific, Samoa este o oază lipsită de conexiune la internet. Așa că fiți pregătiți că fiți complet offline odată ajunși aici. Totuși, sunt câteva Internet Cafe pe insula Savai i, în apropierea Statului Independent Samoa, dar și prețurile sunt pe măsură. Așa că nu vă bazați pe acest mijloc de comunicare decât dacă este absolut necesar.
Yakutat, Alaska
În satul izolat Yakutat din Alaska, recomandat de revista Forbes drept unul din cele mai bune locuri de a ”ieși din peisaj”, internetul este o comoditate greu de accesat. Turiștii se pot bucura de peisajele incredibile ale golfului, fără a se stresa cu e-mail-uri, sms-uri, tweet-uri sau alte rețele de socializare. Satul, aflat în partea nordică a regiunii Inside Passage oferă turiștilor posibilitatea de a face hiking prin Pădurea Tongass sau să descopere cultura populației indigene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!