Studiul a fost publicat recent în American
Journal of Clinical Nutrition, relatează BBC News.
Voluntarii vegetarieni care au
participat la experiment au dezvoltat un număr cu
mult mai mic de forme de cancer, spre deosebire de
voluntarii care consumau carne. Ciudat este că
cercetătorii au descoperit
că vegetarienii au dezvoltat
cancer colorectal, într-un
procentaj destul de mare. Această formă de
cancer este în general
asociată cu consumul de carne. Voluntarii au fost
recrutaţi din Marea Britanie în anii 90,
şi au vârste cuprinse între 20 şi
89 de an. Studiul a analizat dietele lor.
Participanţii au fost
împărţiţi în patru
categorii: “consumatori de carne”, “consumator de
peşte”, “vegetarieni” şi
“veganişti ” (strict
vegetarieni). Pe parcursul perioadei
de monitorizare au fost înregistrate mai
puţine cazuri de cancer decât se
aşteptau cercetătorii. Se
pare că voluntarii aveau o sănătate mai
bună decât majoritatea populaţiei.
Grupul “consumatorilor de peşte” şi cel “al
vegetarienilor” a înregistrat,
însă, cea mai importantă scădere a
tuturor tipurilor de cancer
dezvoltate, comparativ cu grupul “consumatorilor de
carne”.
Sursa: antena3.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!