„În anul 2000, în luna martie, ne-am trezit cu 50 de copii în stradă, asta după ce noul proprietar de la vremea aceea a cerut evacuarea grădiniţei din clădirea unde funcţiona. Acesta a fost începutul… ”ne-a spus Aura Danilescu, directorul şcolii din Maşloc .
La Maşloc speranţa nu a murit şi firma desemnată să execute lucrarea la vremea aceea a continuat execuţia, chiar dacă din 2007 şi până în prezent au primit pentru lucrare 10 mld lei, în contextul în care suma totală stabilită pentru aceasta se ridică la 23 mld lei.
„Aici în Maşloc nu a existat niciodată o grădiniţă. În anul 2007 am obţinut aprobarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului, pentru realizarea unei construcţii cu o astfel de destinaţie în comuna Maşloc. În prezent cei 46 de copii de vârstă preşcolară sunt găzduiţi în incinta Centrului de Medicină Integrală, contra unei chirii lunare” a adăugat Aura Danilescu.
În prezent lucrarea este este finalizată în proporţie de 100%, însă recepţia acesteia nu se poate face, deoarece firma care a executat lucrarea nu şi-a primit banii. „Oamenii sunt foarte înţelegători, doar că situaţia nu este una prea plăcută. Noi nu putem să preluăm această lucrare şi să ne asumăm responsabilitatea. De la minister, răspunsul pe care îl primim este acelaşi: nu depinde de noi, ci de Guvern. În aceste condiţii nu ştim ce să răspundem . Ideea este că avem câteva sute de cereri, de la părinţii care ar dori să-şi înscrie copii la program prelungit, acest serviciu oferindu-le posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă la Timişoara, de a face naveta, lăsându-şi micuţii în siguranţă. Şi nu este vorba doar de părinţii copiilor din Maşloc. Grădiniţa ar urma să deservească atât Maşlocul, cât şi satele aparţinătoare şi localităţile de pe o raza de 20 km în jur ” declară Aura Danilescu, directorul şcolii din Maşloc.
Deocamdata, o clădire impunătoare, poate mult prea mare după aprecierile unora, le arată copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice, cam cum ar putea fi dacă ar fi…
Citiți principiile noastre de moderare aici!