Se coc ardeii. Dupa ce s-a parapalit ardeiul pe toate partile se ia de coada si se pune intr-un vas cu capac. Lasati cinci minute asa dupa care curatati de coaja cea prajita si puneti in alt vas. Eu de obicei pentru mancarica asta las ardeii cu cotor si seminte, de data asta le-am scos si ma curatat cat am putut eu de seminte. Nu clatiti ardeii in apa, ca li se pierde aroma. I-am facut fasiute si asezat in cutiuta. Se curata cateva cepe, mie imi place multa ceapa, se toaca si pune la calit. Intre timp se dau rosii pe razatoare, fara coaja, cand ceapa e sticloasa si muiata bine se adauga sucul de la rosii si se lasa acolo sa bolboroseasca. Dupa care se adauga ardeii si se mai lasa sa fiarba la foc relativ domol ca sa se amestece bine aromele. Se servesc cu mamaliguta si mujdei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!