- Ingrediente
1 kg de mere; 8 oua; 50g unt; 400ml lapte;
Aici, va spun in linguri la zahar ca nu stiu in grame:
17 linguri zahar; 4 linguri de faina; scortisoara; esenta de rom; nuci;
- Mod de preparare
1.Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti
2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere
se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara
3. apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)
4. asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele
intre timp pregatim crema de zahar ars 4 oua, 4 linguri de zahar
5. se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti
6. am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, “l-am supt” cu un servetel, se pune crema peste
7. turnati crema mai incet si mai de jos
8. se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine
a mea arata asa
9. intre timp, se face pandispanul: 4 galbenusuri pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei
10. 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand
11. pandispanul, l-am pus peste crema, peste el, bucati de nuci
12. scos din cuptor, rasturnat
13. siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul
14. se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa
15. pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, “varful” din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie
16. vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit “fata” ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai
Citiți principiile noastre de moderare aici!