În primul rând, trebuie să consumaţi alimente bogate în fibre şi în vitaminele A, B şi C. Dieta anticelulitică va impune deci consumul unor alimente bogate în vitamine şi minerale, acestea regăsindu-se în special în fructe si legume. Însă încercaţi să evitaţi fructele foarte dulci, cum ar fi strugurii şi pepenii. De asemenea, consumul de proteine este foarte important pentru a-i asigura organismului aminoacizii din care va crea proteinele structurale, responsabile de menţinerea integrităţii ţesuturilor. Astfel, consumul de carne este esenţial, indicată fiind cea de pui, vită şi peştele. Oricât de apetisantă vi s-ar părea, excludeţi din regimul alimentar carnea de porc, care, pe lânga grăsimile pe care le conţine chiar şi în muşchi, este bogată în toxine, care au o implicaţie importantă în formarea celulitei. Şi nu uitaţi: dulciurile nu intră în regimul anticelulitic, sunt suficiente cantităţile de glucoză obţinute din consumul fructelor.
Alimentaţie anticelulitică
Celulita este duşmanul declarat al femeilor de pretutindeni. Vestea bună este că putem scăpa de ea: prin exerciţii fizice regulate, masaj şi o alimentaţie adecvată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!