Tocmai de aceea, nutriţioniştii recomandă la intervale regulate o cură de detoxifiere, care să îţi cureţe organismul. Cum mai e puţin până la primăvară, acesta este momentul oportun să încerci şi tu o cură de detoxifiere cu pătrunjel, o plantă gustoasă şi bogată în vitamine. Pătrunjelul conţine vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sulf şi iod. De asemenea, mai conţine şi histidină, un aminoacid cu proprietăţi anticanceroase.
Dacă vreţi să începeţi o cură de detoxifiere cu pătrunjel, este bine de ştiut că nu este necesar să excludeţi alte alimente, cu excepţia celor cu potenţial toxic pentru organism: condimentele excesive, mâncărurile prăjite, alimente bogate în grăsimi complexe, dulciurile, carnea de porc şi de oaie. Mai mult, ar fi indicat să renunţaţi la alcool şi la ţigări pe perioada curei de detoxifiere.
Pentru ca dieta să fie cât mai eficientă, vă recomandăm să încercaţi salata de pătrunjel, deosebit de gustoasă şi să consumaţi din belşug suc de pătrunjel, care poate fi combinat cu alte legume. Pentru a prepara salata, tocaţi o legătură de pătrunjel într-un castronaş. Peste acesta puneţi, după gust, ulei de măsline, zeamă de lămâie, câţiva căţei de usturoi şi seminţe de dovleac şi susan. Pentru a prepara sucul de pătrunjel, o legătură-două se pune la robot, până se obţine un suc mai gros. Acesta se poate combina cu morcovi şi mere, de exemplu.
După una sau două săptămâni în care veţi urma cura de detoxifiere, efectele vor fi vizibile: tenul va arăta mai sănătos, kilogramele în plus vor dispărea, iar oboseala acumulată va fi înlocuită de energie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!