Bună, ce faci? (2010)
După 20 de ani de căsnicie fericită Gabriel şi Gabriela nu mai simt nicio atracţie unul faţă de celălalt. Să fie asta tot ce viaţa le mai poate oferi? După ce îşi petrec cîteva nopţi comunicând pe internet cu câte un necunoscut, amândoi se îndrăgostesc – fără să ştie că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt. Într-o zi însă întâlnirea celor doi amanţi virtuali devine inevitabilă.
Legături bolnăvicioase (2006)
Scenariul filmului are la bază romanul omonim al scriitoarei Cecilia Ştefănescu. Legături bolnăvicioase tratează un subiect incitant, o poveste de dragoste neobişnuită situată în lumea unor tineri debusolaţi, care traiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei şi învaţă să suporte rănile provocate de iubire.
Liceenii (1987)
Clasica poveste de dragoste a doi elevi de liceu care se îndrăgostesc. Mihai este un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti, unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana este o împătimită a campionatelor de şah. Idila lor va fi plină de naturaleţe, dar va trece prin multe încercări.
Loverboy (2011)
Luca este un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Dar când o întâlneşte pe frumoasa şi exuberanta Veli, Luca se îndrăgosteşte… E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.
Declarație de dragoste (1985)
Acesta poate fi considerat unul dintre primele “lovestory-uri” românești. Adrian Păduraru și Teodora Mareș sunt protagoniști, iar Ion Caramitru și Tamara Buciuceanu fac două roluri de neuitat în ipostaza faimoșilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.
Strung Love (2010)
Mai 1984. Viorel, un “tocilar” de la clasa de lăcătuşerie a unui liceu industrial de provincie se înscrie într-un concurs de producţie de nituri ca să câştige atenţia şi inima Ilenei – o colegă de la clasa de croitorie.
Tatăl Fantomă (2011)
Filmul este o comedie dulce-amară, tandră și nostalgică. Profesorul american Robert Traum își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o aventură ce are strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlcească misterul ce învăluie originile tatălui și unchiului său, faimoșii frați Traum: Rudolf, un celebru romancier și Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin nordul României, Robert o cunoaște pe Tania, șefa Arhivelor Bucovinei.
Ultima noapte de dragoste (1980)
Ecranizare-adaptare a romanului lui Camil Petrescu, “Ultima noapte de dragoste. Întâia noapte de război”. Deși nu urmărește cu maximă fidelitate firul narativ al cărții, filmul reușește să redea pasiunea și zbuciumul celor doi protagoniști a căror dragoste este întreruptă brutal de începerea primului război mondial.
Fata morgana (1981)
Tânărul Virgil pierde admiterea la facultate și își face stagiul militar. Îmblânzirea băiatului crescut în puf e cu atât mai chinuitoare cu cât e urmărit de o “fata morgana”, o dragoste care l-a abandonat fiindcă n-a știut să o cultive.
Steaua fără nume (1966)
În gara unui orăşel liniştit de pe Valea Prahovei este coborâtă forţat o tânără găsită fără bilet, Mona (Marina Vlady). Ea este adapostită pentru o noapte în locuinţa sa de către un tânăr profesor (Claude Rich), timp în care între cei doi se va naşte o relaţie afectivă. Coproducţie româno-franceză, ecranizare după piesa “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.
15 filme romantice perfecte pentru Valentine’s Day
Citiți principiile noastre de moderare aici!