Se pun la fiert 13 cartofi albi, cu tot cu coaja. Din momentul in care dau in clocot se mai lasa cam 15 min. Se curata, se taie in sferturi pe lungime, se pun intr-un vas si se adauga 3-4 linguri ulei peste ei. Se amesteca. Separat se amesteca 8 linguri faina, o lingurita sare, o lingurita piper, 2 lingurite boia dulce. Se adauga compozitia peste cartofi. Se aseaza pe o tava si se da la cuptor, la 400 F, pentru 30 min respectiv pana prind crusta. Se scot dupa 15 min si se invart.
Salsa: Am taiat codita la rosii si apoi le-am disecat pe latime. Am taiat toate ingredientele de mai sus marunt, marunt. Le-am pus toate intr-un castronel si am amestecat cu: 2 catei usturoi pisati, 2 linguri otet, o lingurita de sare, una de piper si una de zahar.
Mujdei: Luam 7 catei de ustoroi si ii zdrobim. Se amesteca cu 1/2 lingurita sare, 3-4 linguri iaurt, 2 linguri maioneza si otet dupa gust. Daca iese prea gros, se mai subtiaza cu apa.
Cartofi la cuptor cu salsa si mujdei
Se folosesc: cartofi, ulei, faina, sare, piper, boia dulce, iar pentru salsa: rosii, ardei, ceapa verde, patrunjel, 2 catei usturoi pisati, 2 linguri otet, o lingurita de sare, una de piper si una de zahar.
Mujdei: 7 catei de ustoroi, 1/2 lingurita sare, 3-4 linguri iaurt, 2 linguri maioneza.
Citiți principiile noastre de moderare aici!