Operaţiunea „Palmierul” a fost reluată joi dimineaţă, când muncitorii de la Horticultura s-au deplasat din nou pe bulevardul Ion C. Brătianu, după ce autorităţile au decis să schimbe ”soluţia” aleasă iniţial. Dacă în primă fază ghivecele cu plante exotice au fost aşezate în iarbă între cele două sensuri de circulaţie sau pe scuarurile din fața Colegiului MIU, ulterior s-a ajuns la concluzia că trebuie băgate în pământ sau că trebuie scoase dalele din beton și puse printre. Asta, şi după ce două dintre ghivece au fost dărâmate în cursul serii de miercuri. Aşa că, pentru a evita vandalizarea, chiar dacă poliţiştii locali au primit sarcină să supravegheze zona pe timp de noapte, şi pentru a evita posibilitatea ca arborii să ajungă pe şosea în cazul unei furtuni s-a decis ca ghivecele să fie îngropate cu totul în pământ sau printre dale și betoane.
„Am decis să îi fixăm în pământ pentru mai multă stabilitate, pentru că două ghivece au fost trântite la pământ. În unele locuri a trebuit să intervenim să spargem betonul pentru a-i putea fixa”, a explicat directorul societăţii Horticultura, Andrei Drăgilă.
Cei 40 de palmieri au fost achiziţionaţi la dorinţa primarului Nicolae Robu. Au fost aduşi din Olanda, fiind cumpăraţi la un preţ de aproximativ 140 de euro bucata.
Demersul autorităţilor locale a stârnit criticile Asociaţiei Peisagiştilor, reprezentanţii acestui for opinând că arborii exotici n-au nimic de-a face cu Timişoara şi că nu cadrează în peisajul autohton.
In centrul Timisoarei au aparut… palmieri
Peisagistii cer public explicatii cu privire la palmierii din centrul Timisoarei
Citiți principiile noastre de moderare aici!