Piureul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul, sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii, sare, piper. Se fierbe circa 30 min.
Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piure-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se pune brinza, taiate in felii. Se da la cuptor 20 – 25 minute la 200 grade C. Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
Se serveste cu salata verde sau de rosii.
Tarta cu piure de cartofi
Pentru piure-ul de cartofi se folosesc: 1 kg cartofi, 1,5 - 2 dl lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 2 dl masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Amestecul de carne tocata: 600 gr carne tocata, 2 morcovi, 1 ceapa, 0,5 lingura cimbru, 500 g rosii taiate, la cutie, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 300 gr brinza de capra
Citiți principiile noastre de moderare aici!