Formaţia de primă ligă a Timişoarei caută modalităţi de eficientizare a activităţii. Iar una dintre acestea se referă la activitatea de tineret. Viitorul clubului alb-violet se va stabili separat pentru diferite categorii de vârstă. O parte dintre grupele de juniori, cele cerute expres de regulamentul campionatului de primă ligă, vor rămâne în continuare în subordinea directă a clubului, urmând ca cele mici să devină o entitate separată, care va percepe o anumită taxă de participare şi va putea cere bani din alte surse.
„Am luat decizia de a separa în două părţi grupele de copii şi juniori, cele şase obligatorii la FRF rămân grupe de elită, restul le vom transforma în grupe cu plată. Primele, şase, rămân sub organizarea clubului, celelalte pot cere bani de la CJT sau primărie. La elită o să stabilim care dintre antrenori va rămâne şi cine se va ocupa de centru, vom vedea cine va rămâne la celelalte opt grupe. Acolo se vor percepe taxe de instruire, la fel cum este şi la alte centre de copii, la cele private”, a declarat şeful clubului timişorean, Sorin Drăgoi.
El a mai anunţat că va fi serios analizată activitatea antrenorilor care se ocupă în prezent de echipa a doua şi de cele de juniori.
„Noi avem nişte obiective, am purtat o serie de discuţii după înfrângerea echipei a doua la Ighiu. În general, situaţia de la juniori este una bună, echipele sunt bine clasate. Ca şi o veste bună, vă anunţ că am obţinut de la LPF banii de la UEFA acordaţi pentru activitatea de juniori, este vorba despre 80.000 de euro, iar aceşti bani vor fi cheltuiţi exclusiv doar pentru copii. Vom cumpăra echipament, vor avea toţi copiii, este vorba de 150 de seturi, la care se adaugă mingi, porţi, toate aceste cheltuieli vor fi acoperite din suma respectivă. Am trimis deconturile la Ligă, aşteptăm să ne intre banii. Deci, financiar aici lucrurile vor fi mai simple. Vom avea o discuţie foarte serioasă referitoare la situaţia antrenorilor. Vedem cine rămâne şi cine nu. Să se ţină şi ei de obiective, vedem cine o face şi cine nu!”, a mai declarat Drăgoi.
El a mai anunţat că se va schimba situaţia şi în ceea ce priveşte contractele care se semnează pe perioada sau la finalul junioratului. Mulţi dintre tinerii de perspectivă au renunţat la colaborarea cu clubul din cauza sumelor ridicol de mici oferite de club, comparativ cu ofertele venite de afară, de la cluburi cu nume, acolo unde au şi ajuns mulţi dintre tineri. Sunt un număr de 14 juniori care au ajuns în acest moment în situaţia semnării unor asemenea documente, iar Drăgoi promite că, în funcţie de valoarea individuală a fiecăruia, vor fi propuse contracte mai mari.
Citiți principiile noastre de moderare aici!