E nevoie de noi jucători, cei disponibili nu sunt ceea ce are clubul nevoie, iar șansele de rămânere în Liga 2 sunt de 50%, sunt concluziile lui Răchită după cantonamente.
„Este prima dare de seamă în fața suporterilor. De când am venit au trecut 27 de zile, au fost 33 antrenamente și 7 meciuri. Sunt destul de mulțumit pentru ce am reușit să obțin pentru acest cantonament”, a declarat Răchită.
„Am demonstrat că încă nu suntem la nivelul pe care mi-l doresc eu, pentru a putea obține în două săptămâni de pregătire pentru victoria cu Ripensia, aici incluzând și venirea celor patru – cinci jucători pe care i-am acontat și care vor veni marți la primul antrenament de la Timișoara. Sunt destul de supărat, chiar dacă sunt meciuri amicale, pentru înfrângerile din Antalya, dar noi am dorit să jucăm numai cu echipa de primă ligă pentru a afla la ce nivel se află echipa. Totul s-a făcut pe pregătire individuală, pe voință, pe pregătire fizică și pe forță și pe determinare, asta aștept și eu de la jucătorii mei”, a mai subliniat Răchită.
El a vorbit și despre sistemul de joc adoptat, dar care trebuie schimbat din cauza lipsei de fotbaliști de calitate din lot.
„Nu am găsit acel mijlocaș defensiv cu experiență, valoare și răutate care să aducă acest sistem. Nu joc acest 4 – 5 – 1 ci 4 – 2 – 3 – 1, dar așa cum am spus în funcție de jucătorii care vin săptămâna viitoare la Timișoara acest sistem se poate schimba. Selecția este continuă, vreau să îi asigur pe suporteri că Poli Timișoara, noua Poli Timișoara din acest sezon de miniretur, nu va mai pierde foarte ușor. să spun că dacă vor fi meciuri pierdute vor fi prin luptă, dar nu vom ceda. Am nevoie de jucători care să marcheze și din acest motiv sunt în legătură cu mai mulți impresari. Am nevoie de jucători care să marcheze mai mult. Mai e nevoie de un fundaș central, de un fundaș lateral, un mijlocaș, orice jucător bun este binevenit la Poli”, a declarat tehnicianul.
Despre fotbaliști de primă ligă, Răchită spune că aceștia ocolesc ACS Poli din cauza unor zvonuri care există, referitoare la neplata datoriilor de către club.
„Din păcate, nu am reușit să în aduc decât pe Olteanu și Rogoveanu, care aparține de Chiajna, mai este și portarul portarul Avram, care a jucat în Liga 1 la Zimbru Chișinău, în Moldova. Am fost refuzat de foarte mulți jucători de Liga 1 datorită zvonurilor, datorită a ce s-a întâmplat în trecut și nu am reușit să îi conving să vină. Și din punct de vedere financiar alții au plătit mai bine decât noi, chiar cu 2 ori vorbisem să vină, dar au primit oferte din punct de vedere financiar mult mai bune de la alte echipe și au preferat să plece acolo. Dar jucătorii care vor veni să fiți convinși că vor fi jucători buni”, a mai declarat antrenorul ACS Poli.
Situația actuală nu e extraordinară, dar se va schimba. De la obiectivul de evitare a retrogradări, în proporție de 50% realizabil, spune Răchită, se va trece la altele mai ambițioase, iar fotbaliștii se vor cere ei singuri la club, crede tehnicianul.
„Noi suntem pe ultimul loc, cu 10 puncte avem ca obiectiv să salvăm echipa. Dacă vom reuși aceste cifre încrederea în club, în oamenii care conduc acest proiect, cu tot ceea ce înseamnă proiectul Poli Timișoara va fi enormă. Sunt convins că nu mă mai căutăm jucători noi, ne vor căuta jucătorii pe noi. Sunt șanse de 50% (n.r. să scăpăm de la retrogradare) din ce am văzut. Cunosc foarte bine liga a doua și știu că sunt echipe care au probleme ca și noi de fapt nu avem probleme doar pentru că avem puține puncte. sunt echipele din față care trebuie să-și câștige punctele și nu va mai fi ca și anul trecut când cele două formații, Călărași și Sibiu s-au detașat. Acum sunt patru cinci echipe care se bat pe cele două locuri. Dacă nu vor exista și elemente colaterale, mă refer la principal la arbitraj, am avut meciul cu Dnipro cu un penalti foarte clar puteam să terminăm 1 – 1, nu ni s-a dat și s-a terminat 1 – 0. Probabil vor fi și în campionat asemenea obiecții și eu cred că trebuie să fii foarte atent și la lucrurile colaterale care se întâmplă fotbalului”, a mai spus Răchită.
Citiți principiile noastre de moderare aici!