Societatea deţinută de Marian Iancu şi care a deţinut echipa de fotbal FC Politehnica, aflată astăzi în insolvenţă, a pierdut procesul intentat formaţiei ASU Politehnica Timişoara la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Sentinţa dată s-a bazat pe admiterea unei excepţii formulate de timişoreni. Iancu mai are de plătit clubului şi 1500 de franci elveţieni cheltuieli de judecată.
Supărat că cei de la ASU folosesc numele Politehnica şi culorile alb-violet, pe care se credea stăpân, Marian Iancu a dat în judecată clubul timişorean cerând daune de aproape un milion de euro. El spunea că prin folosirea acestor simboluri ar fi adus prejudicii societăţii sale, cea care a deţinut şi FC Politehnica Timişoara.
Iată că pe adresa clubul ASU Politehnica a fost trimisă decizia finală în cazul acestui proces. Iar micuţa echipă din liga a patra a avut câştig de cauză. În plus, fostul patron al echipei de pe „Dan Păltinişanu”, va mai avea de plătit şi cheltuieli de judecată.
„Astăzi, 23 aprilie (n.r. miercuri), am primit decizia finală în cazul disputei cu Politehnica Timişoara SA (în insolvenţă) – societatea administrată în trecut de Marian Iancu. Reamintim, în luna octombrie a anului trecut, Marian Iancu a efectuat demersurile legale la TAS pentru a interzice clubului nostru folosirea denumirii de POLITEHNICA TIMIŞOARA, a culorilor alb-violet, imnului, logo-ului, precum şi a oricăror alte elemente care să aducă prejudicii societăţii comerciale deţinute de dânsul, aflată în acest moment în insolvenţă şi fiind condusă, potrivit legii, de către administratorul judiciar. Pe deasupra, Marian Iancu solicita plata unei sume în cuantum de 983.000 euro.
Clubul nostru a transmis la Lausanne toate actele ce ne-au fost solicitate, păstrându-ne poziţia iniţială şi folosind aceleaşi argumente care au fost prezentate la momentul respectiv (invocarea faptului că TAS nu are competenţa de a se pronunţa în condiţiile în care societatea reclamantă, ce a fost controlată de Marian Iancu şi care este acum în procedură de insolvenţă, a fost exclusă din cadrul FRF, precum şi alte aspecte de ordin tehnic). Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a soluţionat cazul prin admiterea uneia dintre excepţiile pe care le-am formulat, considerând că nu poate judeca această cauză în lipsa vreunei clauze compromisorii care să lege părţile. Cu alte cuvinte, TAS a afirmat că societatea ce a fost deţinută de Marian Iancu nu se poate prevala de prevederile statutului FRF care îi dau posibilitatea de a se adresa TAS. De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne obligă, prin sentinţa dată în acest caz, societatea lui Marian Iancu la plata unei sume în cuantum de 1500 franci elveţieni către ASU Politehnica Timişoara, pe lângă cheltuielile de arbitraj, ce vor fi suportate în totalitate tot de către Politehnica Timişoara SA (în insolvenţă)”, se arată în anunţul oficial al celor de la ASU Politehnica Timişoara.
În opinia oficialilor de la ASU Poli Timişoara, TAS a dat un verdict corect.
„Apreciem că în acest caz s-a făcut dreptate, demersul lui Marian Iancu neavând nicio valoare juridică, potrivit motivelor arătate mai sus pe scurt şi conform actelor depuse de către noi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. De asemenea, dorim să îi reamintim lui Marian Iancu faptul că suntem mult mai puternici decât ar putea crede şi că suntem pregătiţi să facem orice pentru a ne apăra clubul şi valorile în care credem. La fel cum am mai spus-o, nu îi vom permite acestui personaj să îngroape pentru a doua oară Politehnica Timişoara şi ne vom folosi de toate mijloacele ce ne stau la dispoziţie pentru a face acest lucru!”, se mai arată în anunţul oficial al clubului bănăţean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!