Consilierii locali din Timişoara se vor întruni vineri la ora 12.00 într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba o rectificare de buget şi aderarea la Asociaţia Atletic Club Sportiv Recaş.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre prevede aderarea Consiliului Local Timişoara, alături de Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica, la Asociaţia Atletic Club Sportiv Recaş, modificarea statutului asociaţiei și numirea reprezentanţilor în Adunarea Generală şi Consiliul Director ale asociaţiei, redenumită „ACS Poli Timişoara”.
„Având în vedere situaţia dificilă în care se află echipa fanion a Timişoarei şi Banatului, F.C. Timişoara (având istoricul şi palmaresul sub denumirea F.C. Politehnica), din punct de vedere financiar şi al managementului sportiv, a fost propusă soluţia asocierii între Municipiul Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica Timişoara, prin aderarea la Asociaţia Atletic Club Sportiv Recaş (ACS Recaş). (…) Asociaţia Atletic Club Sportiv Recaş a propus realizarea unui parteneriat între aceasta şi Primăria Municipiului Timişoara, prin care să se susţina echipa ACS Recaş, începând cu sezonul competiţional 2012-2013, când echipa va activa în Liga 2 de fotbal (…) Asociaţia are denumirea Club Sportiv Poli Timişoara. Referirile ulterioare la această asociaţie în prezentul act şi în relaţiile cu terţii se pot face cu abrevierea <<ACS Poli>> sau <<asociaţia>>”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre ce va fi supus la vot vineri.
Sediul central al asociaţiei va fi la Casa Politehnicii nr. 1, aceasta va avea o sucursală la Recaş, iar jocurile echipei, din postura de gazdă, vor fi disputate pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, respectiv la Baza Sportivă nr. 1 a Universităţii Politehnica.
Potrivit aceluiaşi proiect de hotărâre, aleşii ar trebui să aprobe o cotizaţie anuală de 4.000.000 de lei de la Capitolul „Cultură, recreere şi religie”, Subcapitolul „Sport”, pentru noua ACS Poli Timişoara şi să-şi desemneze reprezentanţii în Adunarea Generală şi Consiliul Director ale asociaţiei.
Contribuţia financiară pentru perioada rămasă din anul 2012 ar fi de 2.000.000 de lei, urmând să fie achitată trimestrial, câte 1.000.000 de lei pe fiecare trimestru.
Proiectul cuprinde şi o prevedere care spune că în situaţia în care se constată că sumele alocate de la bugetul local nu au fost utilizate în scopul pentru care a fost constituită asociaţia şi nu au fost utilizate conform prevederilor legale, acestea vor fi recuperate de la persoanele care se fac vinovate din cadrul asociaţiei. Activitatea financiară a ACS Poli Timişoara şi modul de cheltuire a sumelor alocate de la bugetul local vor fi controlate de către o comisie numită prin dispoziţia primarului.
Noua echipa de fotbal a orasului Timisoara se va numi ACS Poli
Citiți principiile noastre de moderare aici!