Aflată în criză de bani și cu datorii către foștii jucători care i-ar putea pune funcționarea în „deranjament”, ACS Poli Timișoara este nevoită să apeleze din nou la sursa tradițională de finanțare, una care nu mai vine oricum de o bună perioadă, banii publici. Președintele ACS Poli Timișoara, Radu Birlică, a îmbrăcat frumos foamea de bani, vorbind despre un „semnal de alarmă către membrii asociației”, adică solicită din nou finanțare de la Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara, entități publice care alcătuiesc grupul de asociați aflați în spatele organizației care deține clubul ACS Poli. Birlică mai spune că obiectivul echipei nu este nicidecum promovarea ci crearea unei echipe care să… joace fotbal.
„Sperăm să facem o echipă și să revenim unde ne este locul. Vreau să trag un semnal de alarmă către autorități să găsească soluții de a ajuta clubul în mod real. Din 2015 nu mai beneficiază de finanțare. Singurul alături de noi a fost primarul Nicolae Robu, singuri nu putem. Sunt datorii către foștii jucători, cu ele stinse mergem mai departe. Ratele la ANAF sunt la zi, alte datorii la terți nu sunt. Dacă autoritățile nu găsesc soluții legale să ajute clubul sunt probleme. Noi atragem fonduri private”.
Despre fonduri de la CJT, e greu de crezut că acestea vor veni. Mai mult, clubul are și alte probleme cu forul județean, care deține și stadionul unde echipa joacă. Neoficial, reprezentanților clubului li s-a sugerat să înceapă să-și adune lucrurile pe care le au pe la vestiarele Stadionului „Dan Păltinișanu”, urmând să beneficieze de locație doar când vor avea meci aici, mai spune Birlică.
„CJT ne anunță că trebuie să părăsim vestiarul. Deocamdată ni s-a spus doar neoficial de către un director de acolo, nu am primit o hârtie în acest sens. Noi avem acolo echipament, cum sa facem… Nu mi se pare normal, nici cotizația nu și-au plătit-o. ACS Poli e formată din UPT, Primărie și CJT, cele trei grupări trebuie să găsească soluții . Mi se pare anormal, e insuficient să duci singur un club zi de zi. Noi am creat o echipă, avem un antrenor. Iar echipa nu are obiectiv promovarea ci să facem o echipă care să joace. E doar un semnal de alarmă, avem timp să ne redresăm financiar”.
Cel mai nou sosit în echipa tehnică, Ovidiu Petre, manager sportiv, admite că e la început de drum și că va face ceea ce îi cere clubul să facă.
„Mulțumesc pentru șansa de a veni pe o funcție pe care nu o cunosc, primul lucru pe care mi l-am dorit când m-am retras. Împreună cu dânșii sper să avem o colaborare cât mai bună. Să avem rezultate. Ca și funcție principală va fi să asigur toate condițiile de care au nevoie fotbaliștii, să ajungă la antrenamente. Ce mi se cere aia voi face. La început e frumos, vom vedea după cum va fi”, a declarat marți Ovidiu Petre.
Noul antrenor al echipei, Ionel Ganea, a vorbit, în stilul caracteristic, despre lot, disputele cu impresarii și necesarul de fotbaliști pentru completarea lotului.
„Eu urmăresc interesul clubului, doar problemele mele de antrenor, legate de partea sportivă. Nu am alte interese, legate de alte persoane. Am un lot de 21 jucători, mai am nevoie de maxim trei. Această mică problemă cu lipsa de jucători… cei care au rămas sunt jucători de calitate, depinde numai de ei să joace. Mai am nevoie de un atacant, un mijlocaș ofensiv și un mijlocaș lateral. Rămâne să vedem ce găsim”, a vorbit Ionel Ganea despre situația lotului.
Echipa va pleca în cantonment la Poiana Brașov, dar acolo nu vor mai ajunge Doman și Popovici. În ceea ce îl privește pe primul, se pare că acesta se va lăsa de fotbal, aducând în acest sens o serie de imagini RMN, astfel ajungându-se la o reziliere amiabilă. În ceea ce îl privește pe Popovici, cei de la club au anunțat că el ar fi accidentat și că nu va mai face parte din vederile lui Ganea, care nu are nevoie de jucători accidentați.
Citiți principiile noastre de moderare aici!