Dacă primarul Nicolae Robu a declarat, joi, că nu se va renunţa la proiectul ACS Poli, acelaşi mesaj a venit, vineri, şi din partea viceprimarului Traian Stoia. Vicele PSD a afirmat că vor fi schimbări la club în perioada următoare, dar echipa va beneficia în continuare de susţinere, chiar dacă a retrogradat, având în vedere banii care s-au investit până acum acolo.
„Se vor reduce drastic salariile, o să plece probabil mai mult de zece jucători – sunt 27 – şi probabil costurile promovării vor fi considerabile, dar renunţarea totală la a subvenţiona echipa oraşului ar aduce mai multe pagube decât beneficii, pentru că toţi banii daţi până acum, care nu sunt puţini, n-ar avea niciun fel de efect. Aşa e o echipă în Liga a 2-a cu şanse la titlu (n.r. – promovare). Problema e cu şansele la titlu (n.r. – la promovare)… poţi să promovezi dacă aduci nişte jucători. Nu îţi trebuie 27 de jucători, îţi trebuie în jur de 20 de jucători, dar e preferabil să cheltui cu 5 care constituie osatura unei echipe puternice, plus că avem foarte mulţi copii, tineri care au câştigat un campionat naţional, au fost pe locuri de frunte în campionatele de tineret. E foarte interesant că pleacă şi joacă prin zona Bucureştiului pe acolo… Au plecat antrenori cum e Contra. A salvat pe Getafe, în Spania. Aici nu putea rămâne oare? Trebuia să meargă la Petrolul să arate că e bun? Sunt întrebări… Eu am discutat cu primarul, el e foarte necăjit, dar ăsta-i fotbalul, mingea-i rotundă…”, a declarat, vineri, Stoia.
Iar dacă Robu afirma că ACS Poli va beneficia probabil acum de o alocare de 4 milioane de lei pe an de la bugetul local, cam aceeaşi a fost şi suma avansată de Stoia. Autorităţile locale aşteaptă sponsori care să se alăture clubului, dar nu vor să dea echipa pe mâna privaţilor.
„Costurile ar trebui să fie de 1 milion de euro, nu 3, nu 4… Niciun investitor privat nu vine să-şi bage banii şi tu să conduci echipa. A apărut fobia asta de privaţi pentru că noi l-am socotit greşit pe Iancu de investitor. Iancu n-a fost investitor. Iancu a folosit banii publici ai primăriei şi ai consiliului judeţean şi s-a îmbogăţit în continuare. Eu sunt foarte mulţumit că de-a lungul a 3 ani de zile i-am tras lui Iancu şuturi din toate direcţiile…”, a amintit viceprimarul.
ACS Poli a beneficiat până acum de o alocare anuală de aproximativ 7 milioane de lei de la Primăria Timişoara şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Timiş. Reprezentanţii CJT nu au anunţat încă ce planuri au în continuare în ceea ce priveşte susţinerea echipei.
Articole pe aceeaşi temă:
Si retrogradata, ACS Poli primeste in continuare bani de la bugetul local
Adio fotbal de prima liga la Timisoara. ACS Poli – Concordia Chiajna: 1 – 0
Citiți principiile noastre de moderare aici!