Sub semnătura președintelui Radu Birlică și a vicepreședintelui Viorel Boiț, ACS Poli Timișoara a emis, marți seara, un comunicat prin care cere imperativ intervenția Consiliului Local Timișoara, Consiliului Județean Timiș și a Universității Politehnica Timișoara, membrii fondatori ai ONG care se află în spatele echipei. Deși adresa trimisă de Birlică reprezentanților acestor entități a fost lansată acum o lună, niciuna dintre acestea nu a dat un răspuns, iar oficialul alb-violet solicită un răspuns public pe tema lansată.
„Cu mult timp înainte de a solicita deschiderea procedurii de insolvență prin reorganizare, am emis o adresă către membrii ONG (Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnica), prin care le-am comunicat acestora situația financiară dezastruoasă a clubului, situație moștenită, și faptul că ne aflăm în incapacitate de plată față de salariați si terți, solicitându-le astfel soluții juridice de finanțare a clubului. La această adresă nu am primit niciun răspuns până în prezent, deși termenul legal ar fi fost 30 de zile. În calitate de președinte al clubului, alături de vicepreședinte, dl. profesor Viorel Boiț, adresez un apel public, prin care solicit celor trei asociați ai ONG-ului, Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș si Universitatea Politehnica, să răspundă (tot public) sub ce formă susțin financiar echipa, odată cu deschiderea procedurii de insolvență prin reorganizare”, conform anunțului prezentat de club.
Comunicatul cere imperativ ceea ce primarul Nicolae Robu a evitat permanent, apariția unui investitor puternic, aceasta chiar prin eliminarea actualilor asociați, se mai spune în poziția oficială prezentată, precizându-se că aceasta este singura soluție viabilă în viitor. Dar, în același timp, se mai spune că de fapt avocații ar fi spus că clubul ar putea fi finanțat din bani publici.
„Precizăm și susținem ideea că redresarea financiară a clubului, prin procedura de reorganizare, poate duce spre găsirea unui investitor serios și capabil de a duce clubul acolo unde îi este locul, în Liga 1 și totodată să îi înlocuiască pe cei trei membri ai asociației, aceasta fiind în viitor singura soluție viabilă. Foarte mulți avocați, juriști și specialiști din afara orașului Timișoara ne-au trimis opiniile lor juridice, din care reiese clar faptul că și ACS POLI TIMIȘOARA se poate finanța din fonduri locale, în conformitate cu dispozițiile legale”, se spune în finalul comunicatului.
Documentul, distribuit doar pe Facebook, este semnat de Radu Birlică, președinte ACS Poli Timișoara și Viorel Boiț, vicepreședinte ACS Poli Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!