Vechea problemă a disputei dintre Marian Iancu şi ceea ce este fotbalul timişorean continuă. După ce a reuşit să dobândească dreptul de a folosi numele de Politehnica şi culorile alb-violet, el a ajuns să se lupte cu reprezentantele sportului cu balonul rotund din oraşul de pe Bega pentru dreptul unic de utilizare al culorilor şi simbolurilor clubului. Ultimul episod în acest sens este cel legat de ASU Poli, club reclamat de Iancu la TAS pentru că… se numeşte Politehnica, chiar dacă este al instuţiei cu acest nume, şi că joacă în alb-violet.
Anunţul celor de la TAS legat de subiect, prin care tribunalul îşi declina competenţa în acest caz, se pare că a scos din nou în atenţia lui Iancu problema palmaresului. În cadrul unei emisiuni a postului local TVR Timişoara el a spus că nu va ceda gratuit acest palmares. Iancu spune că nu mai vrea să cedeze gratuit patrimoniul pentru că cei de la CJT s-ar fi înscris la masa credală în cazul insolvenţei FC Politehnica.
„E mandatat administratorul judiciar să negocieze cu cei care sunt interesați, eu nu am participat la acea ședință, am lucruri mult mai importante de făcut. În caz că nu se va găsi cine să preia palmaresul, începând din vara asta nici ACS Poli, nici ASU Politehnica nu vor mai folosi culorile, decât în mod abuziv. Așa cum ASU Politehnica, AJF Timiș și FRF sunt chemate într-o instanță sportivă să răspundă pentru folosirea neregulamentară a acestor culori , așa se va întâmpla și cu ACS Poli în vară”, a declarat Iancu.
Vorbind despre anumite pretenţii financiare, Iancu a spus că nu el este în măsură să stabilească o anumită valoare: „Știu că este o valoare, dar nu e opozabilă nimănui. Nu eu stabilesc, eu pot să votez dacă sunt de acord sau nu dacă se ajunge la o finalitate. Nu ştiu care e valoarea, eu am vrut să cedez gratis patrimoniul, dar s-a opus unul din creditorii principali, CJ Timiș, ca să spunem pe nume. Au primit notificare că nu pot folosi culorile şi numele, tribunalul de la Laussanne, unde ne-am judecat cu ASU Poli, și-a declinat competența de a ne judeca în prima fază, vom face marţi la FRF și apoi la ei. Cine e interesat poate contacta administratorul judiciar, să discute cu ei”.
Iancu mai spune că problemele au apărut în momentul în care cei de la Curtea de Conturi au spus că înţelegerea prin care CJT susţinea clubul timişorean nu ar fi fost legală. „Din ce am înțeles, ei au avut probleme cu cei de la Curtea de Conturi. Noi am avut un contract bazat pe performanța sportivă, am atins performanţa am luat banii. Curtea de Conturi a considerat că acel contract nu are o bază legală, nu mă pricep, eu sunt particular de 25 de an. Nu cred că o să câștige, vedem ce spune și judecătorul sindic. Probabil de aici au avut pretenția să nu le dăm gratis celor de la ACS. E tipic la ce am pățit acolo prin Banat. De ce sa mă cert cu unii cu alţii, vom vedea cum vor merge lucrurile, la rece”, a mai spus bucureşteanul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!