El a anunţat că urmăreşte lămurirea situaţiei juridice a patrimoniului juridic, a palmaresului, urmată de o majorare de capital ce ar aduce la club 21 de milioane de euro. Aceasta va aduce noi acţionari la club, actualii urmând să mai deţină doar 50% din Poli. „Este important de ştiut că lucrăm la un plan prin care să echilibrăm din interior bugetul necesar funcţionării. Luăm în considerare ideea că odată cu redobândirea palmaresului, printr-o recunoaştere juridică, internă şi internaţională, să listăm clubul în piaţa de capital, pentru ca el să devină proprietatea celor care se regăsesc în culorile alb-violete. Un prim pas în această direcţie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro. Analizăm pasul imediat următor, în sensul în care să realizăm o majorare de capital în valoare de 21 de milioane de euro, prin emisiune de acţiuni, administrat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, tranzacţie care ne-ar diminua participarea la 50%, restul devenind portofoliul celor care vor veni alături de noi”, a anunţat Marian Iancu.
Iar suporterii sunt chemaţi să cumpere acţiuni la FC Timişoara. „Este important de ştiut că ne interesează să asigurăm continuitatea şi în acelaşi timp să împărţim proprietatea cu cât mai mulţi suporteri ai echipei noastre, care prin participarea activă la viaţa clubului să impună o administraţie competitivă. Gândim ca preşedintele Consiliului de Administraţie să fie ales de acţionari, prin vot majoritar, indiferent de procentul pe care-l deţin. În mod explicit, înseamnă că atunci când va fi ales preşedintele societăţii şi implicit al clubului fiecare acţionar să deţină un vot şi nu mai mult, chiar dacă el reprezintă 1%, 2% sau 50% din totalul acţiunilor”, a mai spus Iancu. Preşedintele ar urma să aibă un mandat de maximum doi ani şi va prezenta raportul activităţii sale în cazul în care va dori să candideze pentru încă o perioadă statutară.
Propunerile pentru postul de preşedinte pot veni în mod exclusiv din rândul acţionarilor şi vor trebui să se încadreze într-un standard impus de anumite sarcini bine dimensionate pentru această funcţie. Va exista totuşi o regulă, în sensul în care acest drept excepţional va intra în vigoare după ce capitalizarea a trecut de pragul de 25% din totalul acţiunilor emise. Votul va fi considerat valabil pentru unul sau mai mulţi acţionari, care singuri sau în grup, prin mandat, cumulează o participare de la 5.000 de euro în sus.
Citiți principiile noastre de moderare aici!