„Scopul nostru este de a agita apele, de a grăbi lucruruile. Nu avem informaţii că s-ar fi avansat cu negocierile. E un pic de panică, până pe data de 31 martie trebuie depus dosarul de licenţiere. Iar problema datoriilor nu a fost încă rezolvată”, a declarat Ema Cernescu, reprezentantul Druckeria, în cadrul unei conferinţe de presă menită să atragă atenţia celor implicaţi în procesul de negociere asupra gravităţii situaţiei în care se află Poli.
„În data de 19 martie va avea loc adunarea generală a acţionarilor la grupul de firme BkP. Atunci cred că se va aproba şi evaluarea societăţii”, a continuat şi Bogdan Herzog, un alt suporter polist. El a mai spus că din partea clubului există o deschidere totală la dialog cu suporterii. „Am discutat deja cu Radu Bufan, cel care a fost desemnat să poarte negocieri cu reprezentanţii autorităţilor. Ei sunt dispuşi să aibă un dialog continuu cu noi, suporterii. Ni s-a spus că putem avea acces chiar şi la documentele de la procesele de la TAS”, a mai declarat Herzog. Din păcate, de cealaltă parte, reprezentanţii CJ Timiş şi ai Primăriei Timişoara nu au aceeaşi deschidere. „Din câte ştiu eu, cei de la CJT şi de la Primăria Timişoara nu şi-au desemnat încă un negociator”, a declarat Bogdan Herzog.
Chiar dacă a făcut-o greu, el a admis că nu a mai discutat cu nimeni din partea consiliului judeţean sau a primăriei, cu excepţia unei emisiuni televizate, unde în platou s-a aflat Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei. Iar acel dialog televizat a arătat o anumită reticenţă a reprezentanţilor autorităţilor de a intra în calitate de acţionari la un club de fotbal. „Se preferă în continuare lucrul pe bonificaţii, pe obiective. Cel puţin aşa am sesizat eu”, a mai spus Bogdan Herzog.
Situaţia şi viitorul clubului sunt incerte, iar suporterii celei mai iubite echipe din Banat sunt tot mai îngrijoraţi. „Noi sperăm să se întâmple ceva”, a mai spus Ema Cernescu. Timpul avut la dispoziţie este destul de scurt, e vorba de o săptămână, maxim două, perioadă în care să se poată depune dosarul de licenţiere. Aceasta dacă se doreşte ca Poli să revină în prima ligă. Probleme sunt multe, autorităţile ar putea avea ceva dificultăţi în preluarea integrală a clubului, un pachet de 20% din acţiuni din actuala firmă care deţine clubul fiind aflate sub sechestru, la Fisc, acestea aparţinând fostei soceităţi care a deţinut Poli, cea de pe vremea lui Toni Doboş. În momentul înfiinţării actualei SC FC Politehnica Timişoara SA, fosta firmă de pe vremea lui Doboş a devenit acţionară la noua firmă.
Cert este că ajutorul Druckeria este evident, dar suporterii nu pot face singuri un eventual acord de preluare a clubului. „Suntem indispensabili, asta e clar, fără noi nu s-ar fi pus la masă niciodată toată lumea. E clar că autoritățile au fost surprinse de reacția lui Iancu. Au spus că vor 49, apoi 51%, iar când Iancu a spus că le dă tot, au fost șocați și de aici lipsa de reacție, ei nu se aşteptau ca Iancu să renunţe gratis la acţiuni” a mai spus Ema Cernescu.
Intalnire de gradul zero intre autoritati, suporteri si Marian Iancu, pe tema Poli Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!