Politehnica Timişoara are una dintre cele mai scăzute medii de vârstă a echipei din seria a doua a Ligii 2. Chiar şi aşa, formaţia e sus în clasament, pe locul doi şi la egalitate de puncte cu ocupanta primului loc a clasamentului, Gloria Bistriţa. Totuşi, Velcea a avut anumite probleme în alcătuirea formulei de bază, aceasta din cauza îndeplinirii obligaţiei de a avea doi fotbalişti sub 21 de ani în componenţă. Se pare că plecarea lui Sepsi de la Timişoara a rezolvat în mare parte problema. Asul scos din mânecă de antrenor se numeşte Claudiu Belu. El a fost folosit cu succes în aproape toate amicalele formaţiei alb-violete pe locul lăsat liber de fundaşul internaţional fără de care a rămas Poli. Alături de el mai sunt Dăruială, Fuchs sau Boştină, prezenţe constante la prima echipă.
Riscul asumat de Vali Velcea prin promovarea tinerilor la prima formaţiei nu se va opri aici. Ajax Amsterdam este cel mai bun exemplu de susţinere a acestei politici a tinerilor. Echipa olandeză vinde talente pe bandă rulantă şi pe bani buni! Desigur, nu e cazul la Poli, dar susţinerea formaţiei timişorene cu tineri din propria echipă va fi cu siguranţă o soluţie benefică.
„E posibil să introducem mai mulţi tineri pe finalul returului, dacă va fi posibil. E un risc ce-l asumăm şi noi, tehnicienii, şi clubul. Schimbul de generaţii trebuie atins. Îmi revine sarcina să văd şi tinerii din propria pepinieră. Jucătorii sub 21 de ani au fost o problemă pentru noi, în ceea ce însemna crearea primului 11”, a declarat, joi, Vali Velcea.
El a decis ca, prin rotaţie, la prima echipă să fie primiţi câte doi din juniorii alb-violeţi. Aceştia se vor antrena cu colegii lor mult mai experimentaţi. În primul rând, tinerii vor avea ocazia şi, de ce nu, mândria de a juca şi a se antrena cu prima echipă. Totodată, ei vor putea să vadă ce înseamnă un antrenament adevărat şi ce efort presupune, urmând să beneficieze şi de cunoştinţele dobândite la pregătire.
Citiți principiile noastre de moderare aici!