„Ca proprietate, palmaresul aparţine la ora actuală clubului ACS Poli Timişoara. Problema aducerii palmaresului la ACS Poli Timişoara este rezolvată. Numai că este în momentul de faţă încă în vigoare un contract prin care sunt cedate drepturile de utilizare a palmaresului, a numelui, a culorilor, către societatea comercială a lui Marian Iancu. ACS Poli Timişoara are palmaresul, dar la ora actuală nu îl poate folosi. Vom vedea”, spune Nicolae Robu.
Nici nu se pune problema unor plăţi pentru acest palmares, spune el. „Nu suntem dispuşi să plătim (pentru cesionarea drepturilor – n.r.), cel puţin în momentul de faţă. Eu voi face toate intervenţiile, toate diligenţele pentru ca ACS Poli Timişoara să poată avea şi drepturile de utilizare. Marian Iancu a făcut o promisiune, că, din punctul dânsului de vedere, rezilierea acelui contract privind drepturile de utilizare se va face gratuit şi eu cred că şi-o va respecta. La ora actuală domnul Marian Iancu afirmă că administratorul judiciar al firmei sale, aflată în faliment (n.r. – insolvenţă), nu este de acord, pornind de la o hârtie generată de Consiliul Judeţean Timiş, prin care consiliul judeţean a afirmat că nu este de acord cu cedarea acestui drept de utilizare în mod gratuit sub pretextul că s-ar afecta masa credală. E o prostie! Masa credală nu este afectată, dar afirmaţia asta a făcut-o Marian Iancu. Eu nu am văzut acea hârtie”, mai spune Robu.
Una dintre problemele legate de sumele date de municipalitate şi de Consiliul Judeţean Timiş a apărut ca urmare a unor controale realizate de Curtea de Conturi. „Eu sunt foarte contrariat de faptul că după ce ani de zile Curtea de Conturi nu a semnalat vreo ilegalitate a alocării de fonduri de la bugetul local şi cel judeţean către fosta Poli, acum consideră că alocarea în principiu ar fi ilegală. Eu nu am fost implicat, pentru că e vorba despre decizii luate de precedentele administraţii şi la nivelul consiliului local şi la nivelul consiliului judeţean, dar încerc să fiu cât se poate de obiectiv. Nu sunt avocatul nici al domnului Ciuhandu, nici al domnului Ostaficiuc, dar eu cred că dacă ceva n-ar fi fost în regulă la acea vreme, atunci ar fi trebuit să fie o sesizare de ilegalitate pentru hotărârile de consilii date atunci, venită din partea prefectului vremii, oricare ar fi fost ea. Şi, de asemenea, în fiecare an sunt controale ale Curţii de Conturi, ar fi trebuit să fie sesizată ilegalitatea, cu promptitudine, nu acum după nu ştiu câţi ani. Repet, nu mă implică personal sub nicio formă, eu nu răspund pentru ce au făcut predecesorii mei, dar simt că nu e în regulă ce se întâmplă în raport cu ei. Simt că sunt nedreptăţiţi”, a încheiat Robu.
Viceprimarul Traian Stoia: Banii s-au dat ilegal
Disputa de idei dintre Nicolae Robu şi viceprimarul Traian Stoia este deja binecunoscută. Cel din urmă susţinea, într-un interviu acordat www.tion.ro, că municipalitatea a dat ilegal bani către FC Politehnica.
„Există celebra Hotărâre de Guvern 1447, de care se agăţau ăştia cu disperare că asta-i justificarea banului public ajuns la Marian Iancu. Nu-i vorba de Poli, e vorba despre societatea comercială Poli SA. E societate pe acţiuni. Banii publici, pe 1447, se dau la cluburi şi asociaţii sportive fără scop patrimonial, cu statut de ONG. Şi autoritatea publică centrală dă banii ăştia, pe bază de proiecte. Or, autoritatea publică centrală nu-i dată de locaţia în care-i aşezat Guvernul. La noi Serviciul Juridic consideră că primăria, fiind în centrul oraşului, şi autoritatea devine centrală…”, a spus Stoia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!