„Palmaresul este în proprietatea lui ACS Poli. Dreptul de folosinţă îl are societatea comercială Politehnica Invest SA, lui Marian Iancu, aflată în insolvenţă şi administrată de un administrator judiciar. Nu vă ascund că doresc să luăm dreptul de utilizare a palmaresului de la această societate comercială pentru că nu a avut activităţi fotbalistice de doi ani”, a declarat Nicolae Robu.
Problema acum ar fi că societatea respectivă are chiar în vedere să interzică celor de la ACS Poli să şi folosească acest nume. Ceea ce pare să fie prea mult pentru edilul timişorean.
„Contractul acela de asociere prin participaţiune e încheiat pe 25 de ani, începând din 2007, deci până în 2032. Dar, dacă administratorul judiciar a făcut o notificare prin care vrea să ne interzică nouă să ne numim până şi ACS Poli, atunci voi fi o persoană care reacţionează. Şi, drept urmare, voi solicita rezilierea acelui contract de asociere în participaţiune pe acest motiv: societatea nu desfăşoară activitate fotbalistică. Fotbalul pe hârtie sau pe calculator nu a fost luat în calcul de acest contract. Ci fotbalul de performanţă. Vom acţiona în instanţă”, a mai menţionat Robu.
El spune că municipalitatea va susţine în continuare echipa: „Primăria va finanţa în continuare formaţia, pentru că eu cred că orice timişorean, iubitor de Poli cu adevărat, nu ne-ar ierta dacă nu am reporni campania de ajungere în Liga I. Şi de unde se porneşte? Din Liga a II-a”.
Nicolae Robu spune că ideea unui finanţator privat este în continuare de actualitate, fiind poate şi cea mai bună, dar fără a se gândi la transformarea clubului în societate pe acţiuni.
„Eu la finanţator m-am gândit mereu, şi am încercat să atrag mereu. Au fost purtate discuţii, inclusiv de actuala conducere, Ioan Timofte, cu persoane care s-au remarcat în sport, cu sponsori. Dar nu agreez varianta transformării clubului în societate pe acţiuni şi difuzarea de acţiuni. Ci finanţare prin sponsorizare”, a încheiat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!