Patronul Marian Iancu acuză unul dintre angajaţii instituţiei, Viorel Duru, preşedintele comisiei de licenţiere a FRF, de corupţie şi de existenţa unor imense interese financiare. „Noi am primit licenţa, dar domnul Duru de la FRF încearcă să ne facă”, a declarat Marian Iancu. El spune că formaţia sa a fost prejudiciată de sume importante de bani: „Suma netă contabilă netă pierdută de club este de un milion jumătate de euro numai în cazul lui Dare Vrsic”.
Referitor la emiterea licenţei, Marian Iancu spune: „Am avut discuţia tehnică, am avut documente juridice. Sunt oameni care au interese, alţii sunt superficiali, alţii sunt cu totul neiniţiaţi. Sunt foarte mulţi bani la mijloc!”.
Iancu îl acuză pe Viorel Duru că denigrează tot ce reprezintă legislaţia sportivă şi fiscală românească, că are interese enorme şi că este corupt. „Să ai tupeul să denigrezi comisiile federale în faţa UEFA, atenţie noi avem licenţa, să denigrezi clubul, de aia am câştigat toate demersurile juridice. Nu poate fi decât corupţie, sunt interese, interese financiare enorme. O să fac publică documentaţia, în care UEFA spune că sunt agasaţi de Duru! O să prezint toată corespondenţa cu UEFA, în care spune că cei de la FRF sunt în culpă faţă de Timişoara. Duru este corupt, i-am cerut lui Duru corespondeţa cu UEFA şi nu a vrut să mi-o dea!”, a mai spus Iancu.
Acesta mai subliniază că de vină pentru acest caz este doar Viorel Duru şi că Mircea Sandu nu are nicio vină: „A trimis la UEFA documente mincinoase şi ticăloase, Sandu nu are nici o vină, e scos din context. Sunt lucruri induse care au afectat grav imaginea clubului. Sunt împotriva legii. Duru a încercat pe presupusa problemă a divizării clubului să ne dea raport negativ. Dar a pierdut. Când a văzut că s-a făcut de ruşine şi nu-şi justifică banii care i-a luat, a informat UEFA în fals. El ne-a atacat pe o problemă juridică nefiind jurist. Comisia ne-a dat licenţa, când a văzut a făcut recurs la decizia comisiei. FRF face recurs la o decizie a unei comisii proprii. Acest recurs nici măcar nu s-a judecat încă”, a mai declarat Marian Iancu.
Pleacă Iancu de la Poli?
Patronul Timişoarei se declară învins de sistem şi spune că dacă formaţia sa va fi retrogradată, îşi va achita toate datoriile şi va „dezumfla” investiţia. „Noi ne-am săturat, suntem de şase ani în fotbal, am avut două finale de cupă pe care ni le-au furat, am pierdut două campionate pe care ni le-au furat. A fost maximul ce l-am putut face în condiţiile în care vrem să menţinem clubul curat. E momentul în care ne-am gândit să dezumflăm investiţia. Vom plăti toate contractele, vom veni cu ele la zi. Dacă vom pierde licenţa nu înseamnă nimic decât revenirea la realitate. Noi mai mult nu putem, o să ne recâştigăm timpul pierdut şi sănătatea”, a mai spus Iancu.
FC Vaslui, principala beneficară a pierderii licenţei
În condiţiile în care Timisoara chiar rămâne fără licenţă de joc pentru sezonul următor, principala echipă benefiară a situaţiei explozive apărute este FC Vaslui. Echipa patronată de fostul arbitru Adrian Porumboiu ar urma să preia actualul loc de Champions League al Politehnicii, iar Gaz Metan Mediaş ar urma să intre în Europa League.
Contradicţii în deciziile luate
Din primele informaţii, se pare că Poli Timisoara a obţinut într-adevăr licenţa, dar pe plan intern. Comisia de specialitate a FRF ar fi acordat documentele care permit clubului să activeze şi anul viitor în campionat.
Problemele au apărut în momentul în care cineva de la Federaţie, interesat sau nu, a trimis documentaţia aferentă licenţierii către forul fotbalistic european. Iar aici, spun (deocamdată doar) zvonurile, s-ar fi decis că Poli nu ar avea voie în competiţiile europene, exact pe problema divizării societăţii proprietare a clubului. „Este o prostie, există o singură licenţă, este dată în România, nu UEFA dă licenţe!”, spune Iancu.
Interesant este că această ştire bombă vine exact duminică după-masă, atunci când nici măcar iarba nu creşte… Desigur, canalele oficiale ale forului european nu anunţă absolut nimic despre eventuale licenţe retrase lui Poli sau alte asemenea. Mai mult, site-ul UEFA include deja Poli Timisoara pe lista formaţiilor care vor lua startul în calificările Champions League!
Update: Poli a publicat deciziile Comisiei de licenţiere prin care se acordă drept de joc!
Aşa cum a promis, patronul Marian Iancu a publicat documentul oficial prin care clubul său a primit decizia de licenţiere pentru activarea în sezonul viitor.
În documentele oficiale, comisia ia act de deciziile luate de societatea care patronează clubul şi analizează problema legată de presupusa divizare.
În cele 9 pagini ale documentului se precizează şi motivele pentru care decizia de licenţiere este acceptată, fiind prezentate şi argumentele prin care se aplică o excepţie la regula celor trei ani impusă de UEFA referitor la identitatea patronatului şi la imposibilitatea divizării societăţii.
„Preşedintele Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor a verificat independenţa membrilor Comisiei şi cvorumul de luare a deciziilor, şi a constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play şi de Regulamentul de Procedură al Comisiilor FRF. (…) La data de 12.05.2011 Directorul de licenţiere a prezentat Comisiei Decizia UEFA de admitere, sub condiţie, a excepţiei aplicării regulii de 3 ani prevăzută de art. 12, paragraful 2 din Regulamentul UEFA de licenţiere referitor la definiţia solicitantului de licenţă”, spune documentul oficial publicat de club!
Vedeţi ataşat documentele oficiale furnizate de clubul timişorean!
Incredibil! Timisoara nu a luat licenta!
Citiți principiile noastre de moderare aici!