Poli a ales Brăila pentru a se caza în noaptea de dinaintea derbiului. În principiu, tot lotul alb-violeţilor este valid, calitatea valorică, numerică şi de experienţă fiind unul dintre atuurile oaspeţilor din partida de duminică.
Ce nu este favorabil Timişoarei este statistica. O statistică cu o balanţă destul de mult aplecată în favoarea gazdelor. În cele 14 dispute dintre cele două formaţii, susţinute pe malurile Dunării, Timişoara se poate mândri cu doar două victorii.
A fost 1 – 0 într-o partidă susţinută în primăvara lui 1992, cu un Poli condus la acea vreme de celebrul Jackie Ionescu. Au mai trecut alţi 13 ani ani pentru ca în 2005, Gică Hagi să învingă Galaţiul la debutul său pe banca tehnică a bănăţenilor.
Din fericire, Poli are măcar avantajul moral al victoriei clare din turul campionatului. Atunci, pe „Dan Păltinişanu” echipa era antrenată de Cosmin Contra. Golurile au fost marcate de Marian Cisovsky, în minutul 75, respectiv muntenegreanul Stefan Nikolic, în minutul 78.
Nici la meciuri decisive Poli nu sta prea bine
Politehnica Timişoara nu este la prima experienţă al unui meci decisiv pe final de campionat. Poate cel mai celebru este cel cu Unirea Urziceni, din 2009, atunci când formaţia antrenată de Gabi Balint a pierdut titlul pe teren propriu, ialomiţenii învingând cu 2 – 1.
Era momentul când Balint era demis, chiar înainte de finala Cupei României. Pe banca tehnică a fost atunci numit „mantaua de ploaie” a Timişoarei, Vali Velcea. El avea să conducă formaţia alb-violetă într-o finală desfăşurată la Târgu Jiu şi câştigată de CFR Cluj, după o partidă în care Poli a fost furată ca la drumul mare. Antrenorul timişorean de vreme rea nu era la prima experienţă a unei finale de cupă. Din postura de principal el a mai pierdut una, în 2007. Atunci, dezamăgirea a fost cu atât mai mare cu cât Poli a pierdut trofeul, în faţa Rapuidului, chiar pe „Dan Păltinişanu”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!